"Rahvan At Yarışları" yapıldı MUĞLA - Son Dakika
Spor

"Rahvan At Yarışları" yapıldı MUĞLA

"Rahvan At Yarışları" yapıldı MUĞLA

"Rahvan At Yarışları" yapıldı MUĞLA

29.09.2013 20:32

"Rahvan At Yarışları" yapıldı - MUĞLA

Muğla'da "Rahvan At Yarışları" yapıldı

- Muğla Belediyesi tarafından Muğla Kültür Şenliği kapsamında düzenlenen "Rahvan At Yarışları"nda 150 at yarıştırıldı

MUĞLA (AA) - Muğla'da 22'nci Kültür Şenliği kapsamında "Rahvan At Yarışları" düzenlendi.

Düğerek Çayır Yolu'nda düzenlen programda gazetecilere bilgi veren Kızak ve Atlı Kızak Spor Dalları Asbaşkanı Günal Genç, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak 10 ayrı dalda faaliyet gösterdiklerini, bunlardan birinin de Rahvan At Yarışları olduğunu söyledi.

Türkiye'de rahvan ırkının gelişmesi ve kültürün gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını anlatan Genç, "Rahvan bizim yerli ırkımızdır. Bu ırkı yaşatmamız, geliştirmemiz lazım. Bizler de federasyon olarak her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz" dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise 22. Muğla Kültür Şenliği kapsamında düzenlenen 17. Rahvan At Yarışları'na Balıkesir, İstanbul, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Kayseri ve farklı kentlerden 150 atın getirildiğini ifade etti.

Yarışların deste, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde gerçekleştiğini belirteren Gürün, şöyle konuştu:

"Amacımız Muğla'da yıllardır yaşatılan kültürel zenginliklerin sürmesini sağlamak. Rahvan At Yarışları, Yörük ve Türk kültürünün çok önemli bir ögesi. Muğla'da da arkadaşlarımız yıllardır kendi imkanları çerçevesinde atçılık yapıyordu. Derneklerini kurdular. Rahvan At Yarışlarını Federasyona da kaydederek yarışları yapıyoruz."

Atçılığın büyük özveri isteyen bir spor dalı olduğuna işaret eden Gürün "Bu yıl 150 atçı yarışlara katılıyor. Ege ve Marmara bölgelerinden yoğun katılım var. Belediye olarak yarışlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Gösterilen ilgi de bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Gürün, Rahvan At Yarışları'nı daha da yaygınlaştırmak istediklerini dile getirerek, gelecekte bu sporu daha da geliştirerek madalyalı sporcular, usta biniciler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Öte yandan yarışları izleyen vatandaşlar, güneşli havayı fırsat bilerek yarışın yapıldığı alanın çevresinde piknik yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Rahvan At Yarışları' yapıldı MUĞLA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement