Quot;bütün İspanya Arkamızda" - Son Dakika
Spor

Quot;bütün İspanya Arkamızda"

Quot;bütün İspanya Arkamızda"

Atletico Madrid'in Arjantinli hocası, sergiledikleri mücadele ile bütün İspanya'nın desteğini aldıklarına inanıyor.

04.01.2014 00:35

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, La Liga'da Real Madrid ve Barcelona ile verdikleri şampiyonluk mücadelesinden dolayı taraflı tarafsız çoğu insanın kendilerini desteklediğini ifade etti.

Takımı averaj farkıyla La Liga'nın ikinci sırasında yer alan Arjantinli teknik adam, LFP organizasyonunun başkanı Javier Tebes'in ligi kısaltma fikri hakkında "Ligi daha mücadeleci hale getirecek her türlü fikri sevinçle karşılarım. Özellikle de taraftarlar için. Son 10 senede La Liga mücadeleci bir lig değildi. Fakat ligin süresiyle oynamanın buna etki edeceğini sanmıyorum çünkü asıl sorun ekonomik kaynaklı." sözlerini kullanarak bu fikri desteklemediğini dile getirdi ve ligin dengesiz ekonomik yapısına dikkat çekti.

Kaptandan taraftarlara söz

Arjantinli hoca, seçenek azlığından dolayı ise İspanya'nın sempatisinin Atletico Madrid'e kaydığını belirtti ve "Belki daha önce La Liga için kullandığım 'sıkıcı' tasviri doğru değil ama La Liga, diğer takımların taraftarlarına gerçekten çok az şans sunuyor. Atletico Madrid olarak Barça ve Real'e kafa tutunca bize sempati duyduklarını ve kendilerini Atleti'ye yakın hissettiklerini düşünüyorum. Çünkü ligin hali hepimiz için zor bir durum. Açık bir şekilde bir çok insan onları temsil ettiğimizi düşünüyor ama her şeyden önce sergilediğimiz efor, kararlılık ve çalışma azmimiz buna sebep oluyor. Başka takımlardan bir çok taraftar, içinde bulunduğumuz mücadeleden dolayı bize büyük sevgi besliyorlar. Sevilla, Osasuna, Villarreal ve başka takımların yer aldığı şehirlerin sokaklarında bizi temsil ettiklerini söyleyen insanlar duyuyorum" sözleriyle arkalarında çok büyük bir destek olduğunu söyledi.

Şampiyonluk mücadelesine de değinen Simeone, "Sokaktaki her insanın hayatı da maç maç ilerliyor. Gerçekçi olursak, hayatımız da gün gün ilerliyor ve batmamak için her gün mücadele veriyoruz. Biz de takım olarak su üzerinde kalmalıyız. Takımı, gerçek hayattan soyutlayamayız. Kendi yeteneklerimizi ve zaaflarımızı biliyoruz ve bu yolda." dedi ve adım adım düşündüklerini, şu an sadece Malaga maçına odaklandıklarını vurguladı.

"Schuster bir efsaneydi"

Schuster ısrarcı

Hafta sonu Malaga ile oynanacak maça da değinen Simeone, öncelikle "İnanılmaz bir oyuncuydu. Oyunculuğuna çok büyük saygım var. Bir futbolcuda istediğim bütün karakteristikleri ve kuvvetli yanlara sahip olan Bernd Schuster ile aynı sahada yer almak isterdim" diyerek Alman hocayı göklere çıkardı.

Ardından Schuster ile Malaga'nın ciddi anlamda toparlandığını dile getiren Simeone, "Malaga'ya geçecek olursak menajer değişiminin ardından, takımdaki çok sayıdaki oyuncunun değişmesini değerlendirerek, makul bir gelişme gözlemlediğimi söyleyebilirim. Sezon başına göre de daha kuvvetli, agresif, kanatları daha iyi kullanabilen ve kolektif oyun oynayabilen bir takımlar" dedi ve zor bir maç olacağını belirtti.

"Sosa'yı ben istedim"

Sosa resmiyet kazandı

Arjantinli hoca, Metalist'ten 6 aylığına kiralanan Jose Sosa'ya da değindi ve "Estudiantes'ten bu yana Sosa'ya tekrar sahip olmayı hep istemiştim. Son derece dinamik bir oyuncu ve hücumda etkili. İkinci forvet olarak da oynayabiliyor. Nasıl çalıştığımızın bilincinde ve bu da ihtiyacımız olan tipte bir oyuncu olan Sosa'ya bizi daha fazla yaklaştırdı. İyi bir alternatif." sözleriyle Sosa'nın kendilerine katkı sağlayabilecek bir tipte oyuncu olduğunu belirtti.

Son olarak devre arası kiralanabileceği konuşulan Leo Baptistao'nun durumu hakkında bilgi veren Simeone, "Leo ile konuştuk ama oyuncum ayrılana kadar herhangi bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Dediğim gibi, açık bir şekilde ona kiralanabileceğini belirttik. Ama şunu da ekleyeyim. Sözleşmesinin sonuna kadar bizim oyuncumuz olarak kalmaya devam edecek." dedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Quot;bütün İspanya Arkamızda" - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement