Mehmet Sedef İlk Yarıyı Kapattı - Son Dakika
Spor

Mehmet Sedef İlk Yarıyı Kapattı

Mehmet Sedef İlk Yarıyı Kapattı

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, ciddi bir kalp krizi geçiren ve iki kez anjiyo olan Mehmet Sedef'in ilk yarıyı kapattığını ikinci yarıda takımdaki yerini alacağını söyledi.
Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı...

12.11.2013 10:51

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, ciddi bir kalp krizi geçiren ve iki kez anjiyo olan Mehmet Sedef'in ilk yarıyı kapattığını ikinci yarıda takımdaki yerini alacağını söyledi.

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ve kulüp yöneticileri, gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Gencer, Torku Konyaspor maçı sonrası havalimanında kalp krizi geçiren ve tıkalı olan 3 damarı için anjiyo yapılan Mehmet Sedef'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Gencer, Sedef'in ilk yarı forma giyemeyeceğini ancak ikinci yarıda takımdaki yerini alacağını söyledi.

"SEDEF'TE İKİ MUCİZE GERÇEKLEŞTİ"

Mehmet Sedef'in ilaçla tedavisini devam edeceğini by-pass ya da stent takılması gibi bir tedavinin şimdilik söz konusu olmadığını belirten Gencer, "İki mucize gerçekleşti. Birinin kendi nabzını kontrol ederek durumundan şüphelenmesi ve kendi ambulansını kendi çağırarak ilk müdahaleyi kendi kendine yapması, diğeri ise yüzde 95 oranında kapalı olan bir damarın yüzde 40'a düşürülmesi" diye konuştu.

SONRADAN ÇIKAN DURUM

Bir basın mensubunun sezon başında yapılan sağlık kontrolünde bu durumun gözden kaçırılmış olup olamayacağı şeklindeki bir soruya ise Gencer, testlerde böyle bir rahatsızlığın görülmediğini, sonradan çıkan bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Kulübün mali yapısı ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gencer, sportif başarıların her zaman olabileceğini ancak önemli olanın kulübe kalıcı tesisler kazandırılması olduğunun altını çizdi.

"BİZDE HALA STADYUM TARTIŞMASI VAR"

4 aylık dönemde Antalya'da hiçbir belediye'den destek almadıklarını vurgulayan Gencer, "Diğer kulüplere gıpta ile bakıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi, takımı için sadece tavanı 76 milyon liraya mal olan bir stadyum yapıyor. Stadyumun tamamının maliyeti 300 milyon lira. Altında da alışveriş merkezi olacak ve kulübe katkı sağlayacak. Bizim stadyumumuzun ihale bedeli 67 milyon lira ve hala altında AVM olacak mı ? Tartışmaları yapılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu stadyum karşılığında alacağı tek şey ise stadyumun isim hakkının ihalesi" dedi.

"BÜTÇE AÇIĞINI 13 MİLYONA DÜŞTÜ"

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştıkları Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ile de sohbet ettiklerini ve sabit gelirleri olup olmadığını sorduğunu söyleyen Başkan Gencer, Konyaspor'un belediye ve aldığı dış gelirler toplamının 14 milyon lirayı bulduğunu bunun dışında tesisler ve tesis giderlerinin de belediye tarafından karşılandığını öğrendiğini söyledi.

Medical Park Antalyaspor'un 35 milyon lira bütçe açığının bulunduğunu aylık 700 bin lira vergi borçlarının olduğunu hatırlatan Başkan Gencer, "bütçe açığını 13 milyon liraya düşürdük. Antalyaspor olarak dış gelir araştırması içinde olduklarını, uluslararası içecek firmaları, sigorta şirketleri kurumlarla görüşmelerinin devam ediyor. Yıl sonuna kadar bütçeyi denkleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını" ifade etti.

"PARASAL DURUMLA BAĞLANTILI DEĞİLDİ"

Bir basın mensubunun seçimlerin ardından "Define devraldık" açıklamalarıyla,

şimdiki açıklamaların tezat oluşturup oluşturmadığı şeklindeki bir soruya ise Başkan Gencer, mahkemelik olmayan, transfer yasağı bulunmayan, birçok futbolcusunun sözleşmesi devam eden, ligde 7. sırada bulunan bir kulübün büyüklüğünden dolayı bu sözü sarf ettiğini, bunun parasal durumla ilgili olmadığını söyledi.

"DİĞER ANADOLU KULÜPLERİNDE BELEDİYE DESTEĞİ BÜYÜK"

4 aylık dönemde Antalya belediyelerinden hiçbir şey almadıklarının vurgulayan Başkan Gencer, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni örnek gösterdi. Şehir merkezinde tahsis ettiği bin dönümlük arazinin ardından 500 dönüm daha ilave eden Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehir merkezinde Bursaspor için inşasına devam ettiği 43 bin kişi kapasiteli stadyumun sadece tavan maliyetinin 76 milyon, toplam maliyetinin ise 300 milyon lira olacağını ifade etti.

"BURSA ÖRNEĞİ"

Başkan Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüştüğümde yakasında Bursaspor rozeti vardı. Bende maçlarda, "Bursaspor rozeti mi takıyorsunuz" diye sordum, O'da, 'Hayır ben Belediye Başkanı olarak görev yaptığım 10 yıldan bu yana Bursaspor rozetinden başka rozet takmadım' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu stadyum karşılığında alacağı tek şey ise stadyumun isim hakkının ihalesi olduğunu söyleyen Başkan Gencer Antalya'da ise ihale bedeli 67 milyon lira olan stadyumun halen altında AVM olup olamayacağının konuşulduğunu hatırlattı.

"SEYİRCİSİZ TAKIM OLMAZ"

Antalya'da seyirci sayısının sportif başarılar yaşanmasına rağmen artış göstermediğini aksine azalma yaşandığından yakınan Başkan Gencer "Antalyaspor ile ilgili çalıştaylar düzenleme planlarımız var. Antalyaspor ruhunu herkese anlatmalıyız. Seyirci gelmezse bir takımın ayakta durması mümkün olmaz. Bu hem maddi hem manevi olarak böyledir. Bir stadyumun bir maç için açılıp kapanmasının bedeli 400 bin liradır. 20 liradan, 20 bin seyirci gelse zaten sadece stadyumun bir maçlık maliyetini karşılarsınız" diye konuştu.

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Atanır ise Antalyaspor'da bütün işlerin başkanların sırtında olduğuna değinerek, sorunların şahsi fedakarlıklarla çözülmeye çalışıldığını vurguladı.

Antalyaspor'un yapısal bakımdan şu anda en fakir kulüp olduğunu, kendilerinin bu sıkıntıyı yaşadığını ve şehrin yöneticilerin de aynı sıkıntıyı ve sorumlulukları yaşamasını beklediklerini söyledi.

DÖŞEMEALTI TESİSLERİ

Döşemealtı'nda Antalyaspor'a kazandırılması için çaba sarfedilen 253 dönümlük araziyle ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Atanır, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun'u ziyaret ettiklerini bu alan içinde 2B ve orman arazisi bulunduğunu ve alanın Antalyaspor'a devri için önce Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrinin gerektiğini ifade etti.

"YAPISAL BAKIMDAN EN FAKİR KULÜP"

Atanır "Bizim talibimiz 213 dönümlük arazinin tamamının Antalyaspor'a kazandırılması. Belediye Başkanı Aralık ayı içinde bu konuyu çözeceği sözünü verdi. 2B bölümü ayrılacak anladığımız kadarıyla. Bu da 70 dönümlük bir miktara tekabül ediyor. Kalan 180 dönümle de yolumuza devam edebiliriz. Ancak sadece araziyi almak önemli değil, arazi üzerindeki tasarrufun da Antalyaspor'da olması önemli. 2 Temmuz 2014 tarihinde buranın temelini atmak en büyük hedefimiz. Belediye başkanlığı seçimleri var. Süreci hep birlikte izleyeceğiz. Mevcut belediyeler Antalyaspor'a daha çok katkı sağlayabilirler. Altyapı bambaşka bir şey. Antalyaspor yapısal bakımdan en fakir kulüp. Bunun kabul edilmesi lazım. Biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz, bunu şehrin diğer sorumlularının da yaşamasını istiyoruz. Dünyanın en güçlü kulüplerini yerel yönetimler destekliyor. Antalyaspor'da bütün işler göreve gelen başkanların şahsi fedakarlıklarıyla çözülmeye çalışılıyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mehmet Sedef İlk Yarıyı Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement