Kızıltepe Barışspor Bitme Noktasında - Son Dakika
Spor

Kızıltepe Barışspor Bitme Noktasında

Kızıltepe Barışspor Bitme Noktasında

Başbakan Erdoğan'ın Kızıltepe'de atkısını boynuna taktığı Kızıltepe Barışspor, kapanma noktasına geldi.

22.02.2013 13:59  Güncelleme: 14:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızıltepe'de atkısını boynuna taktığı Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Kızıltepe Barış spor, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma noktasına geldi.

Kızıltepe Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Nur Oral ve Kızıltepe Barışspor Antrenörü Sabahattin Derin, maddi imkansızlıktan dolayı deplasmana gidemediklerini belirtti.

Kızıltepe Taraftalar Derneği Başkanı Mehmet Nur Oral, hiçbir yardım almadıklarını vurgulayarak, "300 bin kişilik ilçemiz var. Ne devletten nede iş adamlarından hiç yardım almadık. Gençlerimiz top oynuyor bize bir katkı sağlanmasa biz ne yapacağız kendi imkanlarımızla nereye kadar gide biliriz. Bize kime gidelim kimden yardım alalım çok zor durumdayız. Kızıltepe'ye Başbakanımız geldi. Barışspor bünyesinde birçok gencimiz spordan faydalanıyor. Başbakanımıza sesleniyorum kulüp olarak çok perişan durumdayız. Hiç kimseden destek alamıyoruz. Bu takıma destek çıkmalarını istiyoruz. Bu hafta maçımız var ama futbolcularımız biz maça gelmeyeceğiz. Cebimizde hiç para yok parasız nereye gideceğiz. Tabi ki futbolcularımız da haklıdır. Biz ne yapacağımızı şaşırdık acile destek istiyoruz bu gençlerimize yazık. Ligde bu kadar imkansızlıklara rağmen durumumuz iyi orta sıralardayız ama bu maddi imkanlarla nereye kadar gidebiliriz" dedi.

Kızıltepe Barışspor Antrenörü Sabahattin Derin ise, başından beri büyük sıkıntılarla mücadele ettiklerini aktararak, "Sezona şampiyonluk parolasıyla girdik. Kızıltepe halkından büyük bir destek bekliyorduk. Sezon başından beri bir tek insan gelip bizi ziyaret etmedi. Maçlarımıza bir büyüğümüz gelmedi. Maddi desteği bir kenara bırakın 300 bin nüfusluk ilçede bir insan gelip bir yemek bir çay bir selam bile vermedi. Her şeye rağmen 25 futbolcu arkadaş ve teknik heyet bir tane minibüse biniyorduk. Malzeme konusunda çok sıkıntı yaşadık doğu ilerinde soğukta kolsuz forma ile maçlara çıktık. Dışarıdan gelen yabancı futbolcularımız dayanamayıp devre arası takımdan ayrıldı. Yerli futbolcu arkadaşlarla yolumuza devam ettik. Önümüzde Tatvan maçı var ancak futbolcular maça çıkmama kararı verdi. Biz bu konuda Kızıltepeli işadamlarından milletvekillerimizden kurum amirlerimizden herkesten destek bekliyoruz. Lütfen bu takımı ayakta tutalım. Yıllardır ben futbolun içindeyim ve Kızıltepe her geçen gün spor konusunda daha geriye gidiyor. Artık yeter Kızıltepe'ye sahip çıkalım biz büyüklerimizi şeref türbininde maçlarımızı seyrederken görmek istiyoruz. Bize destek çıksınlar istiyoruz" diye konuştu.

Derin, yönetimin şu ana kadar kendi ceplerinden para harcadığını, fakat onların da gücünün kalmadığını ifade ederek, "Futbolcularımızın cebinde çay paraları bile yok. Deplasmana gidiyoruz bir eşofmanımız bile yok. Bu duruma dur diyebilecek birisi yok mu lütfen bu gençlere yardımcı olalım beraber bu işe el atalım" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kızıltepe Barışspor Bitme Noktasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement