Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Spor basınının önde gelen isimleri, Galatasaray’ın Bursaspor karşısında 6-0’lık galibiyet alırken sezonun en iyi oyununu oynadığını dile getirdiler.

03.02.2014 11:41

Metin Oktay ruhu Arena'da!

Rıdvan Dilmen – Sabah

Coşkulu futbola çok kaliteli bir oyun da ekleyince Galatasaray, sezonun en iyi topunu oynayarak Bursaspor'u yerle bir etti. Sarı-kırmızılılar 4-3-3 başladı ama iki kenar beki Eboue ve Sabri de çok hücuma çıkınca aslında 2-5-3 gibi oldu. Orta sahadan Melo ve Selçuk da çok etkili olunca Bursaspor takımı kimi tutacağını anlayamadı.

Dünkü maçla ilgili söylenecek en önemli şey "Muhteşem bir 90 dakika izledik" olabilir. Maçın başında pres ve kazanma arzusuyla çok kaliteli hücumlar yaptı Galatasaray. Özellikle Felipe Melo'nun yıldızlaştığı maçta, Sneijder'in tamamladığı birbirinden güzel goller ve pozisyonlar vardı.

Mehmet Demirkol – Fanatik

Dün Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Arena'da oynadığı Kopenhag maçı standardında bir hücum etkinliği vardı. Fenerbahçe'nin kaybetmesi sonrası sadece farkı 7'ye indirmek değildi maçın önemi... Rakibe ve taraftara bir mesaj verme anlamı da taşıyordu oyun: 'Kaybedersen yakalarım. Yarışı bırakmıyorum' Bunu fazlasıyla yaptılar. 12 dakikalık standart durgun oyunun ardından Melo'nun sahneye çıkışı her şeyi değiştirdi. Sağdan harika daldı Bursa savunmasının arasına ve sert ortasında Sneijder kapıyı açtı.

Harika Galatasaray

Uğur Meleke – Milliyet

Galatasaray'ın Avrupa'da gol atamayacağı takım yok. Ama Galatasaray'ın Avrupa'da gol yemeyeceği takım da yok! Sarı-kırmızılılar, iki ayrı takım gibi aslında: Eboue'den başlayıp Sabri'de biten beşli, her takımdan gol yiyecekmiş gibi bir tedirginlik veriyor. Ama repertuarlarında Schalke, R. Madrid ve Juventus bulunan Selçuk-Melo-Sneijder-Drogba-Burak beşlisi, insanı Chelsea eşleşmesi için de ümitlendiriyor doğrusu.

Geçen haftaki kişiliksiz futbolla dünkü Bursa resitali arasındaki en önemli fark, şüphesiz Melo. Ceyhun'un savunmanın kontrolünü alıp Melo'nun aktif alana kayması, Galatasaray'ı geceyle gündüz kadar değiştirdi.

Hakan Ünsal – Hürriyet

Melo gibi orta saha oyuncularının toplu-topsuz sürpriz koşularına bayılır futbol...

Eboue gibi defans oyuncularının direkt gole giden bindirmelerini ödüllendirir futbol...

Sabri gibi disiplinli ve takdire şayan oyun oynayan bir oyuncuya şapka çıkarır futbol...

Sneijder gibi yetenekli ve kaliteli bir oyuncunun goller atması için sabırsızlanır futbol...

Drogba gibi efsane oyuncunun mücadelesine saygı gösterip golün en güzelini attırır futbol...

Levent Tüzemen – Sabah

İzleyenlere adeta "Futbol resitali" sunan Galatasaraylı oyuncular başta yönetimin, sonra Mancini'nin istediği tüm özellikleri sahaya yansıttılar. Hezimet sayılacak 6-0'lık skor ligin en zorlu takımı hatta kolay gol yemeyen savunma ustası Daum'un takımı Bursaspor'a karşı alındı. Eğer çoğunlukla Burak biraz da Drogba son vuruşlarda dikkatli ve isabetli olsaydı Galatasaray-Bursa rekabetinde ortaya ciddi sıkıntı yaratacak ve uzun süre unutulmayacak bir skor çıkardı.

"Bu skoru beklemiyordum"

Ahmet Çakır – Zaman

Puan farkı ne kadar büyük olursa olsun acı çekmeden şampiyon olunmaz ve zafer köprüsünün altından daha epeyce su akar. Daum'un zor günlerin ardından gereğinden fazla rahatladığını gösteren 'İstanbul'a galibiyet için geliyoruz' iddiası Galatasaray'ın en büyük güvencesiydi. Çünkü burada Cim Bom'la başabaş oynamaya çalışmak pek tavsiye edilmez bir intihar biçimiydi. Üstelik bunu Sercan ve Colin Kazım gibi oyuncularla yapmaya çalışmak da pek kaliteli bir şaka olarak değerlendirilemezdi.

Cüneyt Tanman – Bugün

Dün akşam savunma hayatını yaşadı adeta. Hiç iş düşmedi. İlk yarı Taiwo'nun bir iki ortası, Fernandao'nun direkten dönen bir topundan başka tehlike yaşamadı Galatasaray. İkinci yarıda Bursa hücumda biraz daha etkili olmaya çalıştı ama farktan sonra oyunu döndürmesi zordu. Özellikle de dünkü görüntüsüyle...

Sonuçta her şey dört dörtlüktü. Fenerbahçe'nin puan kaybıyla lig Galatasaray için yeniden başladı.

Osman Şenher – Milliyet

Son senelerde böyle hırslı arzulu, neredeyse sıfır hatayla oynayan bir Galatasaray görmedim. Erken gelen goller Bursaspor'u oyundan düşürünce 90 dakika tek taraflı bir maç oldu. Daum'un Bursaspor adına yapacağı hiçbir şey yoktu. Melo, Sneijder, Eboue, Drogba, Selçuk, Sabri yıldızlaştılar. Rakip Bursaspor yerine başka bir takım olsaydı netice pek değişmezdi.

Galatasaray nasıl böyle futbol oynadı derseniz, demek ki Bursa maçını kaybederlerse lige havlu atacaklarını çok iyi bildikleri için kaleci dahil bütün futbolcular, takım sahaya çıkmadan maçı kazanmışlar.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement