Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda Balıkesirspor'u 4-0 yenerek adını çeyrek final gruplarına yazdırdı.

19.12.2013 10:26

Levent Tüzemen/ Sabah

Fatih Terim'le iki şampiyonluk yaşayan ancak Türkiye Kupası'ndan iki kez erken elenen Galatasaray, Mancini ile gruplara kaldı. Mancini çalıştırdığı takımlarda hep "Kupakolik" bir başarı yakalamış.

İtalya'da iki kez Süper Kupa'yı üç kez de İtalya Kupası'nı kazanmış. İngiltere'de de FA Cup ile İngiltere Süper Lig Kupası'nı kazanma başarısını göstermiş. Galatasaray 2005'ten beri unuttuğu bu kupayı belki Mancini ile müzesine götürür. 2014 Ocak'tan itibaren Galatasaray ikinci yarıda uzun bir aradan sonra üç kulvarda çarpışacak...

Fenerbahçe elendikten sonra hocası Ersun Yanal, "Galatasaray kupada gruba kalır ve 3 kulvarda oynarsa sıkıntıya düşer ve zorlanır" demişti... Yanal'ın görüşüne saygım her zaman büyüktür.. Ancak Fenerbahçe Aykut Kocaman ile geçen sezon üç kulvarda oynarken, zirveden kopmamış, Türkiye Kupası'nı almış ve Avrupa Ligi'nde yarı finalde kaybetmişti. Çok maç oynamak futbolcu için avantajdır. Hem geniş kadroyu kullanabilir, hem de sık maç yaparak oyuncuların birlikte oynama alışkanlıklarını sağlarsınız. Şimdi Galatasaray gruplarda 6 maç oynayacak. Avrupa ve ligi düşünürsek forma şansı bulamayan oyuncular tribünde oturmayacak, sahada olacak. Ayağına gelen şansı kullanacak oyuncu iyi oynadığı sürece Mancini'nin elini güçlendirecek.

Hakan Ünsal/ Hürriyet

Galatasaray maçı kazanmışsa ve bu kupayı alacaksa öncelikle Gaziantep Belediyeli oyunculara, sonra da büyük sürpriz yapan alt lig takımlarına teşekkür etsin. Çünkü bir önceki turda yaşananlar neredeyse skandala dönüşecekken tur atlanmıştı ve bu ciddi bir ders oldu. Dahası Galatasaray, artık kupada o kadar büyük bir favori haline geldi ki, Balıkesir'e karşı bu maçı ciddiye almamak aptallık olurdu. Maçın ciddiye alındığı, Mancini tarafından da belli oldu. Öyle ki, bir önceki turda sahaya forvetsiz çıkan, bütün önemli oyuncularını kadroya almayan Mancini, bu sefer Umut'u sahaya, Melo-Burak-Eboue'yi de kulübeye koydu. Anlaşılan bir facia yaşanmasını istemiyordu. Galatasaray uzun zaman sonra ilk defa kenarlarını iyi kullandığı bir maç oynadı. Özellikle de Riera ve Sabri, kenar oyunlarını efektif ve etkin hale getiren başroldeki oyunculardı. Bu ikiliye, Bruma eklenince Galatasaray maçı zaten kanattan kazandı.

Cüneyt Tanman/ Bugün

Ga­la­ta­sa­ray için, oy­na­ma­yan oyun­cu­la­rı için alın­mış ko­lay bir an­tre­man ma­çı gi­biy­di. Bu tür bir maç­ta ola­bi­le­cek dü­şük tem­po­da bir 90 da­ki­ka iz­le­dik. Ba­lı­ke­sirs­por bel­ki ken­di sa­ha­sın­da oy­na­sa Ga­la­ta­sa­ray'ı zor­la­ya­bi­lir­di. An­cak dün ma­çın ba­şın­dan iti­ba­ren bu­nu ya­pa­bil­me­si­nin müm­kün ola­bi­le­ce­ği­ni gös­te­re­cek hiç­bir be­lir­ti ve­re­me­di. Maç 2-0 ol­duk­tan son­ra bi­raz hü­cum dü­şün­dü­ler ama iş iş­ten geç­miş­ti.

Ga­la­ta­sa­ray pe­nal­tı­lar­la ele­di­ği Ga­zi­an­tep Bü­yük­şe­hir Be­le­di­yes­por ma­çın­da kar­şı­laş­tı­ğı sı­kın­tı­yı ya­şa­ma­mak için ye­te­rin­ce uya­rıl­mış ol­ma­lı ki, dün ak­şam bi­raz da­ha can­lıy­dı. An­cak ta­ma­miy­le ye­dek bir kad­ro­nun için­de oy­na­mak, se­zon ba­şın­dan be­ri çok az for­ma bul­muş oyun­cu­lar için bir şey­le­ri is­pat ede­bil­mek son de­re­ce zor­dur. Bu maç­ta­ki gö­rün­tü­ler tek­nik di­rek­tör Ro­ber­to Man­ci­ni için çok önem­li bir ve­ri ola­maz.

Kadir Çetinçalı/ Vatan

Galatasaray için pekala zorlu geçebilecek olan bir maçtı. Çünkü takım Avrupa yorgunuydu; yıldız oyuncuların çoğu pazar günü yapılacak Trabzonspor maçına saklanmıştı; maç TT Arena yerine Olimpiyat Stadı'nda yapılıyordu; bir önceki G.Antep BŞ maçında tur ancak penaltılarla gelmişti ve rakip Balıkesirspor da Trabzonspor'u elemeyi bilmişti.

Ama sarı-kırmızılılar son derece kolay bir şekilde, 4-0 gibi net bir skorla Ziraat Türkiye Kupası'nda bir üst tura geçmeyi bildi. İlk yarı, o da tartışmalı bir penaltı golüyle 1-0 tamamlandı ancak ikinci yarıda konuk ekip iyice oyundan düşünce Galatasaray'ın peş peşe golleri geldi.

Ahmet Çakır/ Zaman

Cim Bom bütün güçlü rakiplerin 4. turda safdışı kalmış olmaları nedeniyle bu sezon adeta kendisine armağan edilmiş gibi görünen kupada yedekleriyle de oynasa istediğini elde etmekte zorlanmadı. İkinci yarıda etkili oynayan Sarı Kırmızılı takımda özellikle Bruma'nın çabası maça damgasını vurdu.

Karşılaşmanın ilk yarısı bir futbol işkencesiydi. Bizim futbolumuzun büyük bir bölümünün yapılamayan hareketlerden oluştuğunu daha önce de yazmıştım. Piyasa değerleri akılalmaz rakamlarla ifade edilen oyuncular, bunu hak edecek birtakım futbol güzelliklerini bir yana bırakın çok basit pasları veremiyor, adam eksiltecek biçimde çalım yapamıyor, şut çekemiyor. Maç diye izlediğimiz bu!

Osman Şenher/ Milliyet

Ziraat Türkiye Kupası bu sezon, Galatasaray hariç büyük takımların hepsinin canını yaktı. Galatasaray da Gaziantep Büyükşehir Belediye karşısında turu zor geçmişti. Mancini, bunu düşünerek takımını biraz daha motive şekilde Balıkesir karşısına sürmüş. İlk yarı, gene sahada kötü futbol oynayan istediklerini yapamayan bir Galatasaray vardı. Buna rağmen maçın hakemi Deniz Ateş  Galatasaray lehine öyle bir penaltı verdi ki insaf dedik. O an aklıma herhalde Türkiye Kupası'nda sadece Galatasaray kaldı, o da elenirse kupanın heyecanı bitecek, diye düşündüğünü tahmin ettim. İkinci yarı ise sahada farklı bir Galatasaray vardı. Riera ve Bruma yıldızlaştı. Riera zaten iyi futbolcu, ayaklarını iyi kullanıyor. Bruma da çok istekli olunca futbolun güzelliklerini sahaya koydular. Amrabat ise herhalde takasta kullanılacağını bildiği için motivasyonunu kaybetmiş. Şu anki görüntüsüyle Galatasaray'ın bırakın ilk 11'inde, 25 kişilik kadro da bile yer bulması mümkün değil. İşin türkçesi, Amrabat'a verilen para yandı. Kalede önce Ufuk sonra Aykut iyi kurtarışlar yaptı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement