Kadın milliler 2015 Dünya Kupası'na hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Kadın milliler 2015 Dünya Kupası'na hazırlanıyor

Kadın milliler 2015 Dünya Kupası\'na hazırlanıyor

VOLKAN KAŞİK - FIFA 2015 Kadınlar Dünya Kupası elemelerinde İngiltere ile karşılaşacak olan Kadın A Milli Futbol Takımı, 7 yıl aradan sonra Adana'da ilk defa sahaya çıkacak.

30.10.2013 15:16

VOLKAN KAŞİK - FIFA 2015 Kadınlar Dünya Kupası elemelerinde İngiltere ile karşılaşacak olan Kadın A Milli Futbol Takımı, 7 yıl aradan sonra Adana'da ilk defa sahaya çıkacak.

Yarın 2015 Dünya Kupası grup elemesindeki ikinci maçında İngiltere'yi Adana 5 Ocak Stadyumu'nda konuk edecek kadın milliler Adana'da kampa girdi.

Kadın A Milli Futbol Takımı'nın bu önemli maçına 7 yıl sonra tekrar ev sahipliği yapacak Adana'da ise ayrı bir heyecan yaşanıyor.

Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan son Kadın A Milli Futbol Takımı karşılaşması 23 Kasım 2006'da yapılmıştı. 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemesinde Gürcistan ile karşılaşan kadın milliler o maçtan 9-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Bu karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 2'şer gole imza atan Bilgin Defterli ve Yağmur Uraz ile Çiğdem Belci ve 75. dakikada oyuna giren Esra Erol, yarın yapılacak İngiltere maçı için açıklanan A Milli Takım aday kadrosunda da yer alıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'da her türlü organizasyonları yapacak deneyimli kadrolara sahip olduklarını söyledi.

Daha önce de milli maçlara ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Hadi, yarın da Kadın A Milli Futbol Takımı'nın FIFA 2015 Kadınlar Dünya Kupası elemelerinde İngiltere ile Adana'da karşılaşacağını ifade etti.

Saha zemininin çok iyi olduğunu bildiren Hadi, "Herhangi bir eksikliğimiz yok. Federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz. Adana halkı bu tür organizasyonlara yoğun ilgi ve alaka gösteriyor, katkısı olanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Kadın A Milli Futbol Takımı'nın en son 7 yıl önce Adana'da müsabaka yaptığını bildiren Hadi, "O zaman bol skorlu bir maç olmuştu yarın da güzel bir müsabaka olur inşallah" diye konuştu.

Hadi, ayrıca A Milli Futbol Takımı'nın da 15 Kasım'da Adana'da Kuzey İrlanda ile karşılaşacağını hatırlatarak, A Milli Futbol Takımı'nın Adana'da maç yapacak olmasının spor kamuoyu tarafından sevinçle karşılandığını kaydetti.

Hadi, 5 Ocak Stadı'nda gerçekleştirilecek karşılaşmayı sporseverler ücretsiz izleyeceklerini de bildirdi.

Teknik Direktör Nur Mustafa Gülen yönetimindeki Kadın A Milli Takımı'nın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

" Ezgi Çağlar, Çiğdem Belci, Yağmur Uraz (Ataşehir Belediyespor), Fatma Şahin, Didem Taş, Esra Erol, Sibel Duman, Didem Karagenç, Sevgi Çınar, Gamze İskeçeli (Konak Belediyesi), Zübeyde Kaya, Ebru Topçu (Karadeniz Ereğli Spor), Emine Ecem Esen (Marmara Üniversitesi Spor), Elif Deniz (Trabzon İdmanocağı), Ece Songül (Adana İdmanyurdu Spor), Bilgin Defterli (Köln), Leyla Güngör (LB07), Pınar Yalçın (1. Dalby GIF)."

Kadın A Milli Futbol Takımı yarın saat 17.00'de Adana 5 Ocak Stadyumu'nda İngiltere ile karşılaşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadın milliler 2015 Dünya Kupası'na hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement