İş Adamı Kuzenlerden Spora Destek - Son Dakika
Spor

İş Adamı Kuzenlerden Spora Destek

İş Adamı Kuzenlerden Spora Destek

Osmaniyeli 3 iş adamı, Türkeyi Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden As İstanbul Kulübü'nü devralarak, kente kazandırdı Kulüp Başkanı Mehmet Serkan Erdem: "Doğup büyüdüğümüz, yetiştiği...

25.10.2013 12:13

Kuzen olan Osmaniyeli iş adamları Mehmet Serkan Erdem, Murat Teke ve Ersegun Yücel, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi ekiplerinden As İstanbul Kulübü'nü devralarak, As Osmaniye Gençlik adıyla kente kazandırdı.

Kulüp Başkanı Mehmet Serkan Erdem, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) düzenlediği basın toplantısında, As Osmaniye Gençlik takımının, bu sezon ligde mücadele edeceğini söyledi.

Kadın basketbol takımı yönetme fikrinin kuzenleriyle bir toplantı yaptıkları esnada geliştiğini ifade eden Erdem, şunları kaydetti:

"Bu proje fikri, OTSO Başkanı da olan kuzenim Murat Teke'den çıktı. Doğup büyüdüğümüz, yetiştiğimiz memleketimize sosyal sorumluk anlamında yapılacak en iyi projenin kente bir spor takımı kazandırmak olduğunu düşündük. Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden As İstanbul Kulübü'nü devralarak, adını As Osmaniye Gençlik yaptık. Bu takımın sürdürülebilir olmasıyla ilgili çok istekliyiz. Üç kuzen bu işe gönül koyduk. Takımı, kendi kaynaklarını yaratan, sürdürülebilir ve sürekli gelir kaynağı olan anonim şirket statüsünde yapmayı uygun gördük. İnşallah önümüzdeki yıllarda dışarıdan kaynak istemeden, kendi finansmanını oluşturmuş bir şirket olarak bu işi yürüteceğiz."

Erdem, kentin ekonomisinin iyi olduğunu, üniversitesinin geliştiğini belirterek, kadın basketbol takımının da sportif alandaki gelişimeye katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Takımın manevi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Erdem, "Kentteki gençlerin, sportif faaliyetlere ilgili olan insanların bu takıma destek vermesini arzuluyoruz. Basının, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve basketbol sevenlerin manevi desteğini bekliyoruz. Bölgemizde Adana BOTAŞ, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Ceyhan Belediyesi, Homend Antakya Belediyesi gibi takımlar var. Yani bu işin alt yapısı var. Takımımızın başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Takımın A Grubu'nda mücadele ettiğini, ilk maçını yarın saat 14.00'de Merkez Spor Salonu'nda 55 Gençlik ile  oynayacağını belirten Erdem, sporseverleri maça davet etti.

OTSO Başkanı Murat Teke de Türk ve Osmaniye basketbolu için önemli adımın atıldığını ifade ederek, takıma başarı diledi.

Toplantıda, takım sporcuları basına tanıtıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İş Adamı Kuzenlerden Spora Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement