Güreşte Son Noktayı, Hamza Yerlikaya Koydu - Son Dakika
Spor

Güreşte Son Noktayı, Hamza Yerlikaya Koydu

Güreşte Son Noktayı, Hamza Yerlikaya Koydu

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

08.03.2013 13:20

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Yerlikaya, güreşin köklü bir spor olduğunu ve bir anda bir kenara atılamayacağı vurgulayarak, "Güreş, 2016'da da, 2020'de de, 2024'te de, ondan sonraki bütün olimpiyatlarda da güreş olacak, olmaya devam edecek" dedi.

'Asrın Güreşçisi' unvanlı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Grekoromen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası'nın ev sahipliğini yapan Kayseri'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz haftalarda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin almış olduğu bir taslak kararla, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasının gündeme geldiğini hatırlattı.

Olimpiyat Komitesi'nin aldığı kararın, Türk toplumunda karmaşaya yol açtığını ve tepkiyle karşılandığını ifade eden Yerlikaya, "Güreş, 2016'da Rio'da yapılacak olimpiyatlarda var ama 2020'deki olimpiyatlardan güreşin çıkarılması olasılığı tartışma konusu oldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin böyle bir karar alması ve konuyu tartışmaya açmasının elbette bazı nedenleri vardır. Yenilenme gibi bazı projeleri vardır. Ancak güreş, olimpiyadın 5 halkasından birisini temsil eder. Bir noktadan baktığınız zaman 5 kıtayı temsil eder ama 1896'da olimpiyatlar 5 branşta başladı ve 5 halkadan birisiydi güreş. 1896'daki figürlere bakın, sadece güreş var bu figürlerde. Böyle kutsal bir emanet, böyle köklü bir geçmiş, tek celsede, bir anda kenara atılacak bir branş değil. Onun için insanlarımız, Türkiyemiz müsterih olsun. 2016'da da, 2020'de de, 2024'te de, ondan sonraki bütün olimpiyatlarda da güreş olacak, olmaya devam edecek. Bu konuda Uluslararası Güreş Federasyonu'nun eksiklikleri vardır, kendi içinde de bu eksiklikleri giderecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yerlikaya, Güreş Federasyonu'nun internet sitesine 'atasporunasanipcık.com' adlı bir link koyduklarını da ifade ederek, "Orada bir imza kampanyası açtık. Oraya atılan her imza, olimpiyat komitesinin sitesine düşüyor. İnşallah Kayserimiz de bu imza kampanyamıza destek verecektir" ifadelerini kullandı.

"GÜREŞ FEDERASYONU OLARAK KAYSERİ'YE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

Kayseri Büyükşehir Belediyesine, Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, Kayseri Şeker Fabrikası yöneticilerine ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne güreşe verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Yerlikaya, "Kayseri'de ilgi ve sevgi olarak çok büyük destek alan bir camiayız. Geçenlerde bir ilçe belediye başkanımızla temasımız oldu, güreş kulübü kurma noktasında. Bizden de destek istedi, biz de ihtiyaçlarını geçen hafta gönderdik. Güreş Federasyonu olarak Kayseri'ye her türlü desteği vermeye hazırız. Bu arada, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin güreş liginde yer almasını da arzu ediyoruz. İnşallah Kayserili güreşseverler, genç güreşçilerimizi yalnız bırakmazlar, salona gelerek müsabakaları takip ederler" şeklinde konuştu.

"FEDERASYONUMUZDA, KADIN-ERKEK AYRILIĞI YOK"

Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de, "Analarımızın, bacılarımızın ve kızlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Sevgi bağıyla kurulan köprülerin asla yıkılmayacağına inanan birisiyim" dedi.

Türkiye'de son zamanlarda bayanların da güreşe ilgi gösterdiğini ifade eden Yerlikaya, "Türkiye genelinde bayan güreşçilerin yer aldığı 25 civarında kulüp var ve bu kulüplerden 4-5 tanesi de federasyonumuzun liglerinde mücadele ediyor. Federasyonumuzda, kadın-erkek ayrılığı yok ve erkek güreşçilere sağlanan bütün imkanlar, kadın güreşçilerimiz için de sağlanıyor" açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen de, Kayseri'de 'Güreşin Aslanları' isimli bir proje başlattıklarını, projenin 400 genç sporcuyla devam ettiğini bildirdi.

Basın toplantısına, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel de katıldı.

Toplantının sonunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lehmet Metin Özen, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya plaket verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Güreşte Son Noktayı, Hamza Yerlikaya Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement