Güreş'in Olimpiyattan Çıkarılmasına Tepki Büyüyor - Son Dakika
Spor

Güreş'in Olimpiyattan Çıkarılmasına Tepki Büyüyor

Güreş\'in Olimpiyattan Çıkarılmasına Tepki Büyüyor

Ioc'nin güreşi 2020 olimpiyatlarından dışlamasına tepkiler Türkiye'de olduğu gibi tüm dünya genelinde de sürüyor.

20.02.2013 12:26

Ioc'nin güreşi 2020 olimpiyatlarından dışlamasına tepkiler Türkiye'de olduğu gibi tüm dünya genelinde de sürüyor.

Türk güreşine emek veren isimlerden Ata Karataş ve Numan Yayıcı, güreşin olumpiyat tarihi boyunca varolduğunu hatırlatarak, sadece Türkiye'de değil, Dünya genelinde güreşe gösterilen davranışın insanları üzdüğünü söylediler. Karataş ve Yayıcı, tepkilerini çeşitli görsellerle tüm dünyaya yayan güreşseverlere tercüman olarak aşağıdaki yazıyı ingilizce ve Türkçe olarak şöyle paylaştılar:

"Aslinda onların, yani güreşi olimpiyatların dışında bırakanların, Olimpiyat tarihini iyi bilmeleri lazım. Ne yazık ki, bize Olimpiyatların nasıl başladığını bilmediklerini gosteriyorlar. Güreşin Olimpiyat oyunlarındaki yeri dünyaca tanınmış ve kabul edilmiştir. Sadece güreş sporunun sayesinde, milyonlarca insanlar iyi egitime sahip oluyorlar. Birçogu sponsorlar tarafından yardım almaktadırlar. Bir çok ülkede insanlar güreş yapmaktadırlar. Güreş artık onların yaşam tarzı olmuştur. IOC'nun Yürütme Kurulu'nun tavsiyesi güreşi 2020 Olimpiyatları'ndan dışlaması çok üzücü bir durum. Bu kabul edilemez ! Bu nankörlük !... Eğer güreşi 2020 Olimpiyatları'ndan dışlarlarsa buna gönlünü, ruhunu veren insanlar; onların vücutları uzun zamandır bu spordan dolayı kurban edilecektir.

İLK KURBAN OLİMPİYATLAR OLACAKTIR

Güreşin Olimpyatlardan dışlanmasını tartışmak istersek, bu durum IOC üyelerinin büyük bir ayıbıdır. Gureşi ve güreşçilerin hayatını bitirmeye benzer.

Eğer bu tavsiye gerçek olursa, milyonlarca güreşçinin imkanlarını ve eğitimlerini imha etmiş olur. Umarız ki IOC ne yaptıklarının farkına varırlar"

FOTOĞRAF - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Güreş'in Olimpiyattan Çıkarılmasına Tepki Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement