Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı İşbirliği Protokolü İmzaladı (2) - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı İşbirliği Protokolü İmzaladı (2)

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı İşbirliği Protokolü İmzaladı (2)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Olimpik bir sporcu Türkiye’de herhangi bir takıma transfer olduğunda bulunduğu ildeki üniversite kaydı, transfer olduğu takımın bulunduğu ildeki aynı bölüme aktarılmış olacak.

24.12.2013 14:25

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Olimpik bir sporcu Türkiye'de herhangi bir takıma transfer olduğunda bulunduğu ildeki üniversite kaydı, transfer olduğu takımın bulunduğu ildeki aynı bölüme aktarılmış olacak. Bu hamle Türk sporuna yeni bir yüz yeni bir vizyon kazandıracak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya ile birlikte 'Gençlik, Spor Faaliyetlerinde İşbirliği' protokolü imzaladı. İmza töreninde konuşan Kılıç, Türkiye'de olimpik sporcular eğitim süreçlerinde yepyeni bir aşamaya geçmiş olacaklarını belirterek, "Türk sporunda antrenman ile eğitiminin bağdaştırılamamasına yönelik eleştirilerde bu adımla birlikte ortadan kalma yoluna girmiş olacak. Üniversiteler de olan ilişkilerimiz de antrenmanla eğitim, disiplinini özgürlüğünü sağlamış olacağız. Akabinde spor yönetimim olarak Milli Eğitim okullarında da benzer bir adımla desteklenecek ve sonrasında Türkiye'de spor mu? Eğitim mi? Paradoksu tümden ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

Olimpik sporcular, atılacak bu imza ile Türkiye'nin tüm üniversitelerinde eğitim hakkına kavuşacağını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Olimpik bir sporcu Türkiye'de her hangi bir takıma transfer olduğunda bulunduğu ildeki üniversite de var olan kaydı, transfer olduğu takımın bulunduğu ildeki aynı bölüme aktarılmış olacak. Bu hamle Türk sporuna yeni bir yüz yeni bir vizyon kazandıracak."

Türkiye'nin 12 İlinde Olimpik Hazırlık Merkezlerini oluşturduklarını söyleyen Kılıç, "Her hangi bir ilimizdeki milli sporcumuz ya da olimpik hazırlık sürecinde sporcumuz, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine seçildiği takdirde, tayin edileceği ildeki üniversitenin aynı bölümünde okuma hakkını kazanmış olacak. Böylece, TOHM'larda, YÖK destekli olarak büyük bir eğitim takviyesine kavuşmuş olacak" dedi.

Protokolle birlikte birçok olanağın da sağlanacağını belirten Kılıç, "İlerlemelerden bir diğeri de doping ile mücadele de bilimsel destek, ayrıca sporcu antrenman disiplininde bilimsel destek, milli ve olimpik sporcuların beslenme ve diyetisyen takviyelerinde bilimsel destek, ayrıca tüm Olimpik Eğitim Merkezlerimizin psikolojik ve rehabilitasyona yönelik eğitim süreçlerine bu protokol kapsamında tam destek sağlanmış olacak" diye konuştu.

Kılıç, söyle devam etti:

"Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde kurulacak olan Türkiye Olimpik Sporlar Enstitüsü'nün de yine YÖK tarafından desteklenmesi bu protokol kapsamında mümkün olmuş olacak"

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya protokole ilişkin açıklamasında ise, "Bu proje baştan belli bizim inandığımız bir proje oldu. Başarılı sporcuların branşlarına göre Türkiye'nin belli illerinde toplanması, tek bir koordinasyon, takım, hedef doğrultusunda çalışmalar yapması çok heyecan verici bir projedir. Eğitimlerini aksatmadan süreci tamamlamaları ise bugünki prosedür ile tamamlanmış olacak. Sporcularımız bu süreç içerisinde eğitimlerini de aksatmadan aynı zamanda ülkemizin yarınları için olimpiyatlar ve diğer süreçlere hazırlanacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya karşılıklı olarak protokolü imzaladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı İşbirliği Protokolü İmzaladı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement