Galatasaray Efsanelerini Anıyor - Son Dakika
Spor

Galatasaray Efsanelerini Anıyor

Galatasaray Efsanelerini Anıyor

Türk Telekom ve Galatasaray Spor Kulübü işbirliği ile başlatılan "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler bu sezon da tüm hızıyla devam ediyor.

16.12.2012 23:05

Türk Telekom ve Galatasaray Spor Kulübü işbirliği ile başlatılan "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler bu sezon da tüm hızıyla devam ediyor. Türk basketbolunun efsane ismi Yalçın Granit ile başlayan, ardından Metin Kurt, Arif Erdem, Ali Uras ve Sinan Erdem ile devam eden etkinliğin bu haftaki efsane ismi Türk futbolunun 'Baba' Gündüz'ü, Gündüz Kılıç.

Türk Telekom Arena'da 16 Aralık 2012 Pazar günü oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden önce düzenlenen törende, Türk futbolunun 'Baba' Gündüz'ü, Gündüz Kılıç anısına, Galatasaray'ın eski başkanı Alp Yalman tarafından Kılıç'ın ailesine

plaket takdim edildi.

1935 yılında henüz 17 yaşında iken Galatasaray A takımı ile sahaya çıkan Gündüz Kılıç, attığı 3 gol ile ilerleyen yıllarda ülke futboluna damgasını vuracağının sinyalini verdi. Galatasaray ile birlikte futbolculuğu dönemindeki ilk şampiyonluğunu 26 Nisan 1935 günü Taksim Stadı'nda İstanbul spor'a karşı oynanan maçta iki gol atarak kazanan Gündüz Kılıç, Mayıs 1940'taki tarihi maçta Beşiktaş ağlarına gönderdiği beş golle tarihe geçti.

"Derbiler tarihinde bir maçta en fazla gol atan oyuncu" unvanını hala bu karşılaşmadaki performansıyla elinde bulunduran Gündüz Kılıç, Galatasaray'ın başındaki antrenörlük yıllarında kulübün tarihini etkileyen hamlelerden birini yaparak Metin Oktay'ı takıma kazandırdı.

Galatasaray'ın başında ilk şampiyonluğunu 1954-1955 sezonunda İstanbul Ligi'nde yaşayan Gündüz Kılıç, 1962-1963 sezonunda ise takıma Milli Lig ve Türkiye Kupası'nı getirdi. Futbolun 'Baba' Gündüz'ü, futbola veda ettiği 1972 yılının ardından hayatını kaybettiği 1980 yılına dek spor yazarlığı yaptı.

Galatasaray - Fenerbahçe derbi öncesinde düzenlenen duygu yüklü plaket töreninde özlemle anılan Gündüz Kılıç'ın dev bayrağı Türk Telekom Arena tribünlerinde dalgalandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Galatasaray Efsanelerini Anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement