Galatasaray'dan Beşiktaş'a: Masada Kazanmak İstiyorlar - Son Dakika
Spor

Galatasaray'dan Beşiktaş'a: Masada Kazanmak İstiyorlar

Galatasaray\'dan Beşiktaş\'a: Masada Kazanmak İstiyorlar

Galatasaray Kulübü Basketbol Koordinatörü Murat Özyer, sahaya yanlış formayla çıkılması yüzünden 27 dakika geç başlayan maçta hükmen mağlup ilan edilmelerini isteyen Beşiktaş'a çok sert tepki gösterdi.

04.02.2015 10:04

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde, geçtiğimiz pazar günü oynanan derbi maçta Galatasaray Odeabank, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 73-50 yenerken, karşılaşma, ev sahibi sarı kırmızılıların sahaya yanlış formayla çıkması yüzünden 27 dakika geç başlamıştı. Siyah beyazlı kulüp karşılaşma sonrası Basketbol Federasyonu'na başvurarak, "Kurallara göre bir maçın başmaması için en fazla 15 dakika beklenir, bu karşılaşmada 27 dakika beklendi" diyerek, 73-50 mağlup olduğu maçta hükmen galip ilan edilmelerini istemişti.

Beşiktaş'ın bu talebine Galatasaray cephesinden sert bir yanıt geldi. Sarı kırmızılı kulübün basketbol koordinatörü Murat Özyer, konuyla ilgili olarak Hürriyet'e yaptığı açıklamada zehir zemberek ifadeler kullandı. Geçmişte oynanan bazı maçlardan örnekler veren Özyer, şunları söyledi:

"FORMALAR SKORA ETKİ ETMEMİŞTİR!"

Oynanmış bir resmi maçta hava atışı ile başlayan oyun süresinde yapılan hataların dışında (mücbir sebepler hariç ) hiçbir olayın hükmen mağlubiyet sonucu çıkaramaz. Basketbol oyununun doğası buna izin vermez. Bu, sahada ter döken iki takımın oyuncuları için de haksızlık olur. Maç oynanmış ve formalar skora etki etmemiştir.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray'dan Beşiktaş'a: Masada Kazanmak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement