Fenerbahçe'den Kürek Skandalı Açıklaması - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'den Kürek Skandalı Açıklaması

Fenerbahçe\'den Kürek Skandalı Açıklaması

Fenerbahçe spor kulübü, basında çıkan Kürek şubesi ile ilgili haberleri yalanladı.

05.05.2012 14:01  Güncelleme: 09:37

Fenerbahçe spor kulübü, basında çıkan Kürek şubesinin Hırvatistan'da katıldığı bir yarışmada başka kulüplere ait lisansları bulunan sporcuları Fenerbahçe adına yarıştırdığı ve altın madalya kazandığı şeklindeki haberleri yalanladı.

Konu ile Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Kürek Şubesi kaptanı Çağlar Özdemir, yayınlanan haberle ilgili olarak, "Kürek sporu ve yarışmalarında basketbol ve diğer branşlara ait kurallar geçerli değildir. Açık yarışlarda yarışma komitesine verilen isimlerin başka kulüplerde lisansları olsa bile; yarışması, derece alması skandal değil, doğal bir durumdur. Adı geçen gazete popülist bir habercilik yaparak bunun bir skandal olduğunu belirtmiş, aslında habercilikte bir

skandala imza atmıştır. Kürek sporunu takip eden gazeteciler ve yazarlar çok iyi bilmektedir ki; Uluslararası açık yarışmalarda oyuncu isimleri belirtilerek takım adına sporcu yarıştırabilirler. Bununla ilgili bir kısıtlama söz konusu değildir. Yurt içi ve ya yurt dışında kulüplerarası bir yarışmada bu oyuncuları zaten yarıştıramazdık. Yarışma komitesi bizden bu oyuncularla ilgili lisansları göstermemizi isterdi. Ama açık yarışlarda ısrarla tekrar ediyorum böyle bir kural yok. Özkan Özkara ve Muhammet Canşi isimli iki sporcumuz kendi kulüplerinden izinli olarak Fenerbahçe kafilesiyle yola çıkmış, yarışmış ve kazanmışlardır. Madalyaları müzemizde değil, kendilerindedir. Bundan sonra da yarışacak ve kazanacaklardır. Olayı bir başka boyuta getirmeye çalışmak, Kürek sporu ile ilgili bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Adı geçen gazeteye bu haberin düzeltilmesiyle ilgili hukuki girişimlerde bulunacağız" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe'den Kürek Skandalı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement