Erten "Kesinlikle Küme Düşmeyeceğiz" - Son Dakika
Spor

Erten "Kesinlikle Küme Düşmeyeceğiz"

Erten "Kesinlikle Küme Düşmeyeceğiz"

Siirt spor teknik direktörü Ahmet Erten, ikinci yarıda takıma 6 yeni nokta transfer yapılırsa küme düşmeyeceklerini açıkladı.

14.12.2013 18:11

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Siirt Spor teknik direktörü Ahmet Erten, yaşadıkları sorunları Muhabir M. Yücel Durak'a anlattı. Takıma büyük bir fedakarlık yaparak geldiklerini belirten teknik direktör Erten, ilk yarında umduklarını bulmadıklarını ancak ikinci yarıda kendisine destek ve görev verilmesi durumda, takımı kümede bırakacağını açıkladı.

Bu konuda iddialı olduğunu söyleyen Ahmet Erten, takımın tek sıkıntısının forvet olduğunu takımın gol yollarından zayıf olduğundan maçları kazanamadığını belirtti. Teknik heyet olarak takım için ellerinden geleni yaptıklarını açıklayan Ahmet Erten "Öncelikle Siirt sporun bu durumda olmasından dolayı çok büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Siirt sporumuz kesenlikle bulunduğu yeri hak etmiyor. Çünkü Siirt spor hem köklü bir kulüp, hem de süper ligde mücadele etmiş bir takımdır. Eminim ki bu kötü günleri atlatıp eski günlerine dönecektir. Ligin ilk yarısını iyi bir yerde tamamlamadığımı biliyoruz. Ama kesinlikle takımımız küme düşmeyecektir" dedi.

Lige İki Antrenmanla Başladık

Ligin başlarında ciddi sıkıntılar yaşayan bir takımın başına geldiğini hatırlatan Siirt spor teknik direktörü Ahmet Erten lige başlarken hiçbir futbolcunun takımda olmadığını ve lige son bir hafta kala, futbolcu arayışlarına başladığını açıkladı.

Takımın lig başlamadan önce herhangi bir kamp dönemi geçirmediğini belirten Erten, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ciddi bir çalışma yaparak, 13 futbolcu ile maç başı ücret ile anlaştıklarını açıkladı. Erten"Biz teknik heyet olarak bu görevi alırken aslında çok zor bir görevi üstlendiğimizi biliyorduk. Ama yıllardır ekmeğini yediğimiz formasını giydiğimiz bu takıma artık fedakârlık yapmanın zamanı geldiğini düşünerek Siirt sporu bu zor günlerde yalnız bırakamazdık. Bilindiği üzere maçlara 2 gün kala kamp dönemi geçirmeden sadece 2 antrenmanla çıktığımız ilk maçımızı oluşturulan 13 kişilik kadroyla kazandık ve lige iyi bir başlangıç yaptık" dedi.

Forvet Olsaydı Burumda Olmazdık

Lige iyi hazırlanmadıklarını ancak, ligin ilk maçını kazanarak büyük bir moral elde ettiklerini belirten teknik direktör Ahmet Erten takımın tek eksikliğinin forvet olmamasından kaynaklandığını belirtti. Takımın gol yollarında çok zayıf olduğunu belirten Erten, maçlar gol yemezken gol atamadıklarını ve gol atamayınca ilerleyen dakikalarda yol yedikleri için bu durumda olduklarını söyledi.

Siirt spor uzun yıllardan beri ekmek yediğini belirten Ahmet Erten, "Yalnız bunun böyle gitmeyeceğini apaçık belliydi. Çünkü sezon uzun bir maraton olduğu için takıma 12 adam alındı. Yalnız herkesin dikkatini de çeken forvet hattında büyük sıkıntımızın olduğu, maçlarımızın çoğunda iyi mücadele edip sayısızca gol pozisyonlarına giriyorduk ama maalesef puan tablosuna yansıtamıyorduk. Bu yüzden puan olarak alt sırlarda kalarak küme düşme tehlikesi yaşanmaya başlandı. Bunun yanında maddi sıkıntıların ve yönetim eksikliğinin olması takıma iyi giderken bile burada kötü sonuçlar almasında büyük rol oynadı. Bundan sonra yapılacak tek şey verilecek arayı iyi değerlendirip takımın eksik bölgelerine nokta transferler yapılırsa ve iyi bir yönetim oluşturulursa, inanıyorum ki Siirt Spor küme düşmeyecektir" dedi.

Tekirova Maçında Hedef Bir Puan

Hafta sonu, Tekirova spora konuk olacak olan Siirt Sporun hedefinde bir puan yatıyor. Birinci yarının son maçına çıkacak olan Siirt spor bu maçta alacağı bir puanla ikinci yarıya daha hırslı başlayacaklarına inandıklarını açıkladı.

Maç ile ilgili son olarak görüşünü bildiren Ahmet Erten "Bu hafta Tekirova maçı ilk yarının oynayacağımız son maçı. Takımda eksikliklerimiz çok fazla olduğu için genç oyuncularımıza şans vererek bu maçtan en az 1 puan almayı hedefliyoruz. Son olarak bunu söylemek istiyorum. Devre arasında neler olacağını tam olarak bilmiyoruz. Ama biz teknik heyet olarak bütün olumsuzluklara rağmen takımımızı her zaman iyi bir seviyede tutup iyi futbol oynattığımıza inanıyoruz. Bundan eminim ki futboldan anlayan ve iyi niyetle sahaya gelip maçları izleyenlerde bizim gibi düşüyorlar. Eğer bitirici vuruşları iyi olan forvetimiz olsaydı inanın şu anda en az 20 ile 25 puan toplayabilirdik. Biz iddia ediyoruz ki eğer devre arasında gösterdiğimiz bölgelerde 6 tane nokta transfer yapılırsa ve bize bu şans tanınırsa kesinlikle bu takım ligde tutar ve gelecek sezona çok mükemmel bir takımla ve yapacağımız çalışmalarla Siirt sporumuzu şampiyonluğa oynatacağız" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Erten 'Kesinlikle Küme Düşmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement