"Ersun Yanal'ın İşi Önümüzdeki Sezon Daha Zor Olacak" - Son Dakika
Spor

"Ersun Yanal'ın İşi Önümüzdeki Sezon Daha Zor Olacak"

"Ersun Yanal\'ın İşi Önümüzdeki Sezon Daha Zor Olacak"

Spor yazarı Göktuğ Sevinçli ve Eurosport.com Türkiye editörlerinden Uğur Aktan Fenerbahçe'nin Ersun Yanal ile yola devam kararını değerlendirdi.

20.05.2014 18:23  Güncelleme: 23:34

Ersun Yanal ile yeni sözleşme imzalanacağı açıklamasının ardından sorularımızı yanıtlayan spor yorumcusu Göktuğ Sevinçli, Yanal ile yeni sözleşmenin son derece doğru bir hamle olarak nitelendirirken, yeni sözleşme ve Fenerbahçe'deki son gelişmeler hakkında şöyle konuştu;

"Ersun Yanal takımını şampiyonluğa taşıyan başarılı bir teknik adam ve dünyanın her yerinde başarılı bir teknik adamla devam etmek istenir. Yeni sözleşmenin süresi çok mühim değil, bana kalsa sözleşmeleri hep 1 yıllık isterim. Zaten Ersun Yanal da sözleşme süresini sorun etmiyor ki sezon başında bir yıllık sözleşmeye imza attı. Ersun Yanal'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "10 numaraya gerek yok" açıklaması irdelenmesi gereken bir açıklama zira Aziz Yıldırım Diego'yu transfer etmek istiyor. Diego'nun bu sezonki performansı çok parlak değil ve konuşulan maaşlar son derece yüksek. Benim aklıma yatan bir transfer olmadığı gibi Fenerbahçe'nin dinamik orta sahasında da sırıtacak. Bu transferin altında yatan amacın ihtiyaçtan ziyaden yönetimin Alex'i unutturma çabası olduğunu düşünüyorum. Caner Erkin ile yeni sözleşmenin hala imzalanmamış olması da enteresan. Tüm sezonu bu denli domine eden bir futbolcunun kontratı son ana bırakılmamalıydı. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon birçok maçı son dakikalarda büyük bir şansla kazandı. Antalyaspor maçını hatırlayalım, Diarra'nın boş kaleye atamadığı top döndü Antalyaspor kalesine gol oldu. Ersun Yanal'ın yeni sözleşmeye imza atmasına karşın önümüzdeki sezonun bu sezon kadar kolay geçeceğini sanmıyorum"

Yanal ile devam kararını değerlendiren Uğur Aktan'ın görüşleriyle şu şekilde;

"Ersun Yanal'ın Milli Takım teknik direktörü olduğu dönemde Nihat'ın Danimarka'ya attığı penaltı ve bu sezon başında Mert'in Eskişehirpsor maçında kurtardığı penaltı tecrübeli çalıştırıcının kariyer özeti gibi. Başarının şart olduğu görevlerde kariyerinde herhangi bir kupa olmaması veya büyük bir takımın efsane futbolcusu olmamak gibi dezavantajları her zaman yaşadı. Nihat'ın penaltısı esnasında yaşadığı endişe de Mert'in kurtardığı penaltıdaki aşırı sevinç de hep bu kaygan zeminden dolayıydı ancak kazanılan şampiyonluğun Ersun Yanal cephesinde bazı şeyleri değiştireceğine inanıyorum. O artık bir şampiyon ve bundan sonraki maçlarında bunun verdiği güvenle daha rahat ve kendinden emin bir şekilde çalışma imkanı bulacak. Selefi Aykut Kocaman'ın üç yılda yaptığı 92 milyon Euro'luk transfer harcamasına karşın bu süre zarfinda gördüğü iki Galatasaray şampiyonluğu varken, Ersun Yanal ligi sadece Emmanuel Emenike transferiyle Nisan ayında bitirme başarısı gösterdi. Geçen sezon ilk kez bir büyük takım çalıştırıyordu ve başarının şart olduğu bu görevde Salih Uçan'a yeterince şans tanımadı, iki haftada iki penaltı kurtaran Mert Günok yerine üçüncü haftaya Volkan Demirel'le başladı...Yanal'ı önümüzdeki sezon şampiyonluk hedefinin yanı sıra takıma imza atmak gibi zor bir görev daha bekliyor"

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor 'Ersun Yanal'ın İşi Önümüzdeki Sezon Daha Zor Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement