Engin Fırat Türk Futbolunu Yorumladı - Son Dakika
Spor

Engin Fırat Türk Futbolunu Yorumladı

Engin Fırat Türk Futbolunu Yorumladı

İran Futbol Ligi'nin önemli teknik direktörleri arasında gösterilen Engin Fırat, Türk teknik direktörlerinin daha fazla yurtdışına açılması gerektiğini söyledi.

09.01.2012 16:55

İran Futbol Ligi'nin önemli teknik direktörleri arasında gösterilen Engin Fırat, Türk teknik direktörlerinin daha fazla yurtdışına açılması gerektiğini söyledi.

Son 5 senedir İran'ın önemli takımlarını çalıştıran, Saipa kulübüyle şampiyonluk yaşayan ve İran A Milli Takımı'nda da görev alan Türk teknik direktör Engin Fırat, İran'da çok verimli bir dönem yaşadığını dile getirdi.

"TÜRK OYUNCULARININ İRANLI OYUNCULARDAN DAHA İYİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Türkiye ile İran futbolunu kıyaslayan Fırat, "Türk futbolu organizasyon anlamında gerçekten dünyanın en önemlileri arasına girdi. Bu İran'da çok büyük bir sorun. İran organizasyon, tesisleşme anlamında çok geride. Oyuncu kalitesi olarak iki lig arasında pek fark yok. Yalnız burada önemli olan bir şey var. Türkiye'deki yabancı oyuncuların kalitesi çok iyi. Yoksa ben Türk oyuncularının İranlı oyunculardan daha iyi olduğuna inanmıyorum" dedi.

"TÜRK TEKNİK DİREKTÖRLERİN DAHA FAZLA YURT DIŞINA AÇILMASINI İSTERİM"

Mustafa Denizli'nin İran'ın Persapolis takımıyla anlaşmasıyla ilgili olarak Engin Fırat, "Mustafa Denizli benim çok sevdiğim bir insan. Ben Türk teknik adam olarak Türkiye'deki Türk teknik direktörlerin daha fazla yurt dışına açılmasını isterim. Türk futbolunun gelişmesini istiyorsak uluslar arası standartlara ulaşmamız gerekiyor. Bunu yakalamak için mutlaka uluslar arası alanda görevler almak gerekiyor. Bunun için dil çok önemli. İngilizce olmadığı zaman çok zor. Bu işler tek tercümanla olacak işler

değil. Örneğin İspanya ve Fransa'da o ülkenin dilini konuşmayan teknik direktörlerin görev almaları çok zor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE AVRUPA'NIN DUBAİ ROLÜNE GİRMİŞ DURUMDA"

Yurtdışından Türkiye'nin pekte iyi görünmediğini dile getiren deneyimli teknik adam, "Yurtdışında Türkiye Avrupa'nın Dubai rolüne girmiş durumda. Futbol kalitesine göre olmayacak rakamların ödendiği bir ülkeyiz. Bunun sorumlusu biziz. Bazıları çıkıp 'bu oyuncuya bu kadar para verilir mi?' diye soruyor. Biz ilk önce kendi oyuncu ve hocalarımıza ne kadar verdiğimize bakalım. Bunun üzerine bir de şike olayları eklenince daha da kötü bir hal aldı. Türk futbolu bu son dönemde çok büyük bir darbe aldı" diye

konuştu.

Türkiye'den Avrupa'ya fazla futbolcu gitmediğinden yakınan Fırat, " Almanya'daki 2,5 milyon gurbetçiden 3 tane Türk futbolcu Real Madrid'te oynuyorsa, burada 70 milyon Türk'ten zar zor Arda çıkıp Atletico Madrid'te gidiyorsa bizim özeleştiri yapmamız gerekiyor" yorumunda bulundu.

"HEDEFİM 2014 DÜNYA KUPASI'NDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK"

Çok uzun süre İran'da kaldığını hatırlatan Fırat, "Artık yeni hedefler bulmam gerekiyor. 2010 Dünya Kupası'na gidemedim, 2014 Dünya Kupası'na kesinlikle katılmak istiyorum. Bu Afrika yada Asya'dan herhangi bir ülkeyle olabilir. En azından Türkiye'yi temsil eden bir teknik direktörün orada olması lazım. Ama 2014'e kadar Türkiye'de yada başka bir yerde de görev alabilirim. Onu şu anda bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki takımlarla anlaşmanın zor olduğunu anlatan Fırat, "Türkiye'de bir kulüp başkanıyla konuşup anlaşıyorsunuz. Ama ne oluyorsa ertesi gün, telefonlar kapanıyor, verilen sözler yerine gelmiyor. Yurtdışında yaşamadığım bazı sorunları Türkiye'de yaşıyorum" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Engin Fırat Türk Futbolunu Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement