Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Sona Erdi

Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Sona Erdi

100 pilotun mücadele ettiği Dünya Yamaç Paraşütü Test Kupası 4'üncü Uluslararası Ali Dağı Şampiyonası'nda dereceye girenler belli oldu.

30.08.2013 15:45  Güncelleme: 18:01

Bir hafta süren yarışlar sonunda dereceye giren pilotların ödülleri Talas Konak Resturantta düzenlenen törenle verildi. Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, THK Eğitim Daire Başkanı Servet Bozoklu'da katıldı. Wordl Cup yarışma gözlemcisi Ulrik Cesop, yaptığı konuşmada çok kaliteli bir yarışma yapıldığını belirtti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'da, "Hava sporları alanında başarılı bir yolda koşma çabası içerisindeyiz" derken Vali Orhan Düzgün, " Erciyes'in kış turizmi ile değerlendirilmesiyle birlikte Ali Dağı'nında uluslararası alanda 4 yıldır yamaç paraşütü ile değerlendiriliyor olması gerçekten beni heyecanlandırdı. Türkiye en fazla turist kabul eden 7 ülke arasına girdi. Bu tür tanıtımlarla spor amaçlı bu tür müsabakalar ülkemizin tanıtılması adına son derece değerli" dedi.

Bir hafta süren yarışlar sonunda dereceye giren pilotlara kupa, madalya ve para ödülleri verildi. Yarışmada dereceye giren sporcular ve ekipler şöyle oluştu:

ERKEKLER GENEL KLASMAN: 1.Alerıza Esna Eshar, 2. Semih Sayır, 3. Stef Cankır

KADINLAR GENEL KLASMAN: 1. Ayşe Bayrak, 2.Derya Krosnova, 3.Marina Oleksina

TAKIMLAR GENEL KLASMAN: 1.Isuk, 2.Happy Cloud, 3.Adana Buyuksehir Belediyesi

TÜRKİYE GENEL KLASMAN: 1.Semih Sayır, 2.Durali Karaca, 3.Ayşe Bayrak

TÜRKİYE KADINLAR GENEL KLASMAN: 1.Ayşe Bayrak, 2. Merve Arslan, 3.Aysegul Erkılınç

Bu arada İran için yapılan yarışmaların erkekler genel klasmanında 1'inci Alireza Esna Asharı, 2'nci Shahin Fallah, 3'üncü Soheil Barıkanı olurken kadınlar genel klasmanında 1'inciliği Maryam Hajı Asadolah, 2'nciliği Sara Mardaneh elde etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement