Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınlar Köprüde Koştu - Son Dakika
Spor

Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınlar Köprüde Koştu

Cumhuriyetin 100. yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde düzenlenen '100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu'na 3 binden fazla kadın katıldı. Koşu, köprünün Avrupa yakasında başlayıp Anadolu yakasında devam etti ve Avrupa yakasında sona erdi. Koşu, Cumhuriyet ve kadınlar arasındaki bağı vurgulamak amacıyla düzenlendi ve havadan da görüntülendi. Koşuda birinci Iyvne Jeruto Lagat, ikinci Esmanur Yılmaz ve üçüncü Nazire Güleç oldu. Koşuya katılan kadınlar, 'Yaşasın Cumhuriyet' sloganıyla birlikte koştular.

29.10.2023 12:44  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 bini aşkın kadın Cumhuriyet için koştu

Gökçe KARAKÖSE- Mehmet CANBULAT - Ali AKSOYER/ İSTANBUL,(DHA)- CUMHURİYET'in 100. yılında 3 bini aşkın kadın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde koştu. 5 kilometrelik 100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu, köprünün Avrupa yakasında başlayıp Anadolu yakasında devam etti. Koşunun bitiş noktası ise, Avrupa yakası oldu. 100. yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu havadan da görüntülendi.

Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyet ve kadınlar arasındaki bağı vurgulamak amacıyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde '100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu' düzenlendi. 3 binden fazla kadının katıldığı koşu köprünün Avrupa yakasında başlayıp, Anadolu yakasında devam etti. Koşunun bitiş noktası yine Avrupa Yakası oldu. 5 kilometrenin koşulduğu sembolik maraton aynı zamanda Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde düzenlenen ilk koşu etkinliği oldu. Koşuda genel klasmanda birinci Iyvne Jeruto Lagat, ikinci Esmanur Yılmaz üçüncü de Nazire Güleç oldu. Koşuda genel klasmanda dereceye girenlere ödüllerini A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem verdi. Koşu birincisi Lagat'ın yerine ödülünü Bakırköy Genlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Özlem Kırlı aldı. Erdem, "Cumhuriyet kadınlarımızla, kadınlarımız da Cumhuriyetle güçlü. İyi ki varız, durmak yok yola devam" dedi. Koşuya katılan kadınlar hep birlikte "Yaşasın Cumhuriyet" diye bağırdı.

"KADINLARA OLAN DEĞERİN BELİRTİLMESİNDEN ÇOK GURURLUYUZ"

Koşuya katılan Deren Ercan, "Çok mutluyuz, 100. Yılımızı kutluyoruz. Bizim için çok önemli. Böyle bir etkinlik de çok güzel. Kadınların önemine dikkat çekiyor" dedi. Koşuya katılan İlayda Güler, "100. Yıl dönümünde böyle bir etkinliğe katıldığımız için çok mutlu olduk. Kadınlara olan değerin, önemin bu kadar belirtilmesinden dolayı bizler de gururluyuz. En arkada kalsak bile bulunmak bile bizim için yeterli" ifadelerini kullandı. Koşu için köprüye gelen Sevil Yılmaz da, "Bol bol gözlerim yaşarıyor. Şu an ağlamak üzereyim, ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

"100 YILIN ONURUNA ÇOK GÜZEL BİR YARIŞ OLDU"

Koşuda ikinci olan Esmanur Yılmaz ise, "Çok mutluyum, diyecek bir şey yok. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. 100. yılın onuruna çok güzel bir yarış oldu. Herkese tebrikler" ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI BİR BOYUT ALMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ"

İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Günseli Çeçen ise, "Öncelikle bayramımız kutlu olsun. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Cumhuriyetimizin asil kadınlarıyla, asil Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak bizim için büyük bir onur. Hep dedik ki Cumhuriyet kadınlarla, kadınlar Cumhuriyetle güçlüdür. O yüzden bu hayalimizi gerçekleştirdik. Toplamda 5 kilometre bir uzunluk gidiş geliş olarak. Bu sembolik bir maraton aslında Cumhuriyetimizin 100. yılına özel. Bundan sonra da Cumhuriyet Kadınları Koşusunu ileriki yıllarda da devam etmesi, uluslararası bir boyut alması en büyük arzumuz. Kadınlar Cumhuriyeti çok daha ileri götürecekler, inancım sonsuz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınlar Köprüde Koştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınlar Köprüde Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement