Çocuklar Bu Yaz Spora Doyacak - Son Dakika
Spor

Çocuklar Bu Yaz Spora Doyacak

Çocuklar Bu Yaz Spora Doyacak

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz spor okullarında bu yıl 20 branşın 19'undan ücret alınmayacak 6 18 yaş arası isteyen herkesin katılabileceği yaz okulları, sınırsız katılımcı sayısıyla başkentteki her çocuğa spor yapma imkanı sağlayacak Spor İl Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Bekiroğlu: "Yaz okullarına gelen çocuklar koca bir yaz dönemini boş geçirmemiş oluyor ve böylece kötü gereksiz alışkanlıklardan uzak kalıyor"

25.06.2013 11:41

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği yaz spor okullarında bu yıl 20 branşın 19'undan ücret alınmayacak.

Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen ve 6-18 yaş arası isteyen herkesin katılabileceği yaz okulları, sınırsız katılımcı sayısıyla başkentteki her çocuğa spor yapma imkanı sağlayacak.

Spor İl Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Maruf Bekiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez 19 branştan ücret alınmayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yüzme dışındaki branşlara katılım ücretsiz. Yüzme, maliyeti yüksek ve katılımın çok fazla olduğu bir branş. Bu nedenle ücretsiz yapamadık. Ayrıca yüzmede devamlılık esastır. Genellikle ücret ödeyerek gelinen kurslarda daha çok devamlılık sağlanıyor. Yüzme ücretli olsa da ücretler son derece uygun tutulduğu için bütçeleri zorlamayacağını düşünüyorum."

Yüzme branşına her yıl yaklaşık 800 civarında katılım olduğunu ifade eden Bekiroğlu, tesis ve antrenör sıkıntıları olmadığını, bu nedenle de katılıma sınır koymadıklarını kaydetti. Yüzün üzerinde antrenörlerinin bulunduğunu belirten Bekiroğlu, şöyle devam etti:

"Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığımız anlaşma gereği Bakanlığa bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar da yaz okulundan faydalanacak. Yüzme, atletizm, basketbol, okçuluk, tenis ve judo branşlarında bedensel engelli çocuklarımıza da hizmet veriyoruz. Yaz okullarına gelen çocuklar koca bir yaz dönemini boş geçirmemiş oluyor ve böylece kötü gereksiz alışkanlıklardan uzak kalıyor. Hem spor yaparak zinde kalıyorlar, hem de belki de hiç bilmedikleri spor branşlarını öğreniyorlar."

Branşlar

Temmuz ve ağustos olmak üzere iki dönem halinde yapılacak yaz okullarında yüzme (6-16 yaş kız-erkek, 17 yaş ve üstü kız-erkek), cimnastik (6-8 yaş kız-erkek), tenis (8-16 yaş kız-erkek), futbol (9-16 yaş erkek), basketbol (9-16 yaş kız-erkek), voleybol (8-16 yaş kız-erkek), hentbol (9-16 yaş kız-erkek), tekvando (7-16 yaş kız-erkek), atıcılık (12-18 yaş kız-erkek), atletizm (9-16 yaş kız-erkek), masa tenisi (7-16 yaş kız-erkek), badminton (8-16 yaş kız-erkek), boks (10-16 yaş kız-erkek), güreş (11-16 yaş kız-erkek), halter (11-16 yaş kız-erkek), okçuluk (9-16 yaş kız-erkek), judo (8-15 yaş kız-erkek), eskrim (8-16 yaş kız-erkek), tekerlekli kayak (8-16 yaş kız-erkek) ve karate (8-16 yaş kız-erkek)  branşları yer alıyor.

Tesisler

Yaz okullarında 19 Mayıs Ziya Ozan ve Anıttepe 100. Yıl Yüzme Havuzları, 19 Mayıs Cemal Alpman Cimnastik Salonu, 19 Mayıs Yıldırak Daş Eskrim ve Tenis Kortu, 19 Mayıs Dış Sahalar ve Anıttepe Futbol Sahası, İsmet Iraz Tekvando Salonu, 19 Mayıs Havalı Atış Poligonu, Naili Moran Atletizm Sahası, Şefik Tetik Boks Salonu, Arif Nusret Say Halter Salonu, Cebeci Judo Eğitim Salonu ile ASKİ Altındağ, Batıkent, Cebeci Yaşar Sevim, Mamak, Sincan, Pursaklar, Yaşar Doğu, Gölbaşı spor salonları kullanılacak.

Kursiyerlerden, sadece yüzme branşında olmak üzere, 6-16 yaş grubunda aylık 70 lira, 17 yaş ve üstünde ise aylık 100 lira ücret alınacak. İl Spor Müdürlüğü'nde, çocuğun velisinin yaptırabileceği kayıt sırasında ayrıca aile hekimliği, doktor ya da bir sağlık kuruluşundan alınan muayene raporu da isteniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çocuklar Bu Yaz Spora Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement