Bundeliga'da 15. Haftanın Ardından - Son Dakika
Spor

Bundeliga'da 15. Haftanın Ardından

Bundeliga\'da 15. Haftanın Ardından

Hüseyin Özkök Bundesliga'da 15. haftaya göz attı.

09.12.2013 17:06

Bundesliga'da ilk yarının bitimine iki hafta kalırken 15. hafta karşılaşmaları sonucunda ortaya çıkan bazı çarpıcı durumlar vardı. Benim "kazanma makinesi" olarak adlandırdığım Bayern Münih, Werder Bremen'i deplasmanda 7-0 gibi tarihi bir farkla yenerken, Leverkusen'e sahasında yenilen Dortmund ile arasındaki puan farkını 10'a çıkarttı. Dortmund'un böylece şampiyonluk şansı minimuma inerken sahasında 8'de 8 yapan Mönchengladbach, Dortmund ile aynı puana gelerek üçüncülük için iddialı duruma geldi. Nürnberg ise 15'inci maçında da kazanamayarak Bundesliga tarihinde yeni bir rekora imza attı. Deplasmanda daha öncec puan alamayan Hannover yedinci deplasmanından da puansız ayrıldı. Haftanın en ilginç özelliklerinden biri de 9 maçın 6'sını deplasman takımlarının kazanması oldu. Hakemler ise bu hafta 5 kez kırmızı kartlarına baş vurdular.

İşte 15. haftanın maçlarında yaşananlar.

Lig takviminin değişimine karşılar

Nürnberg'ten acı rekor

Haftanın açılış karşılaşmasında ilk 14 haftada galibiyet alamayan ve tarihteki 4 takımdan biri lan Nürnberg, 1-0 öne geçtiği mücadelede Mainz ile 1-1 berabere kalarak Bundesliga tarihinde ilk 15 haftada kazanamayan tek takım olarak "acı" bir rekora imza attı. Yeni teknik direktör Gertjan Verbeek ise 6 karşılaşmada 3 puan alabildi. Bu beraberlik, Mainz'ın ise deplasmanda bu sezon aldığı ilk beraberlik oldu.

Maçın adamı: Rafael Scahefer (Nürnberg)

Mönchengladbach 80'lerdeki gibi

İlk 14 haftada sahasında oynadığı 7 maçın yanında ligdeki son 5 karşılaşmasında da galip gelen Mönchengladbach, bu serilerini Schalke'yi 2-1 mağlup ederek sürdürmeyi başarırken 80'li yıllardaki başarılı dönemini hatırlatıyor. Gladbach bundan tam 26 yıl önce Jupp Heyckes'in teknik direktörlüğünde 6 kez üst üste kazanmıştı. Rakibine son altı deplasmanda beşinci kez yenilen Schalke, Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayabilme anlamına gelen dördüncülük yarışında da Gladbach'ın yedi puan gerisine düşerek hedeften uzaklaştı ve Wolfsburg'a da geçilerek altıncı sıraya düştü. Kırmızı kart görerek atılan Schalkeli Höwedes, Bundeliga'daki dördüncü kırmızı kartını görmüş oldu.

Maçın adamı: Raffael (Mönchengladbach)

Eski Hannoverli galibiyet yolunu açtı

Son iki karşılaşmasından yenik ayrılan Stuttgart, deplasmanda tek puan dahi alamayan Hannover karşısında elde ettiği 4-2'lik galibiyet ile rahat bir nefes alırken galibiyete giden yolu açan Hannover'den Stuttgart'a transfer olan Konstantin Rausch oldu ve yeni takımı adına ligdeki ilk golünü eski takımına attı. Bu galibiyet Stuttgart'ın bu sezonki ikinci iç saha galibiyeti olurken üç ayı geçen bir süre sonra sahasında ilk kez kazandı. Stuttgart yenilgisi ile Hannover geçen sezondan bu yana üst üste sekizinci duş saha maçını kaybetmiş oldu. Stuttgart'ta Real Madridli Sami Khedira'nın 19 yaşındaki orta saha oyuncusu kardeşi Roni Khedira ilk kez ilk 11'de forma giydi.

Maçın adamı Timo Werner (Stuttgart)

Taraftar şiddetine karşı "Düdük" projesi

Bremen'den tarihi iç saha hezimeti

Artık her fırsatta kazanma makinesi haline geldiğinden bahsettiğim Bayern Münih, önüne geleni devirmeyi bu hafta sonu da sürdürdü. Werder Bremen deplasmanında rakibine tarihi bir hezimet yaşatan Bayern, karşılaşmadan 7-0'lık skorla tarihindeki en ağır iç saha yenilgisini tattırdı. Bu karşılaşma ile birlikte ev sahibi ekip rakibine üst üste yedinci resmi müsabakada yenilmiş oldu. İki takımın bir önceki karşılaşmasında da Bayern Münih 6-1'lik farklı bir skorla kazanmıştı. Mücadeledeki en ilginç istatistik ise yedi gol yiyen Bremen'in rakip kaleye sadece 6 şut atabilmesi idi.  Bayern Münih bu deplasmanla birlikte 26 dış saha maçından da yenilmeden çıktı ve 1985 ve 1987'de kırdığı rekoru bir kez daha egale etti. Elde edilen galibiyet Pep Guardiola yönetimindeki 25'inci resmi maç zaferi olurken Thomas Müller de bu sezonki 15'inci resmi maç golüne imza koydu. Maçın yıldızı Ribery, performansını 2 gol 2 asistle süslerken ligde beşinci kez bir maçta 4 golde doğrudan pay sahibi oldu. Bremen'de Bayern'i 1-0 öne geçiren golü kendi kalesine atan Lukimya, aynı zamanda Bremen'in ligdeki 50'inci kendi kalesine golünü de atmış oldu.

Maçın adamı: Franck Ribery (Bayern)

Hamburg, Augsburg'un en sevdiği rakip

Daha önce Hamburg ile oynadıkları 4 karşılaşmada iki kez kazanıp bir kez yenilen Augsburg, bu önemli mücadeleden de deplasmanda olmasına rağmen galip çıkarak rakibini üçüncü kez devirmiş oldu. Hamburg, Augsburg ile evinde oynadığı üç maçı da böylelikle kazanamadı. Bu yenilgi ev sahibi takımın lig tarihindeki 170'inci iç saha yenilgisiydi. Son üç maçından yenilmeden çıkan Augsburg, bu mücadelelerde kalesinde gol görmezken ligde bunu ilk kez başardı. Maçı kaybeden Hamburg, bu sezon sahasında altıncı kez 1-0 yenik duruma düştü. Ev sahibinde kız arkadaşı düşük yapan Rafael van der Vaart ve antrenmanda sakatlanarak ilk yarıyı kapatan Westermann'ın oynayamaması da önemli bir handikap oldu.

Maçın adamı: Raul Bobadilla (Augsburg)

Frankfurt sahasında yine kayıp

Hoffenheim karşısında 2-1 mağlup olan Frankfurt, lig tarihinde ilk kez ilk 15 haftada iç sahada maç kazanamadı. Bununla birlikte ev sahibi ligde oynadığı son 10 mücadeleden de yenik galip gelemeden çıkmış oldu. Teknik direktör Armin Veh'in çalıştırdığı hiçbir takım bu rakama ulaşmamıştı. Bu iç saha yenilgisi Frankfurt için aynı Hamburg'un olduğu gibi ligdeki 170'inci iç saha yenilgisi oldu. Ligde son 4 müsabakadan 1 puan alabilen Hoffenheim, elde ettiği galibiyetle kupa maçındaki Schalke galibiyetinden sonra Frankfurt'ta da kazanarak üst üste iki dış saha maçı kazanmış oldu. Bu müsabakada atılan üç golle birlikte Hoffenheim'ın maçlarında atılan gol sayısı 69'a çıktı.

Maçın adamı: Sven Schipplock (Hoffenheim)

Dortmund içim şampiyonluk hayal

Bayern Münih'i takip eden ikinci sıradaki Leverkusen ile üçüncü sıradaki Dortmund arasında oynanan müsabaka nefesleri keserken kazanan rakibini sahsında 1-0'lık skorla deviren Leverkusen oldu. Tam 300 kez ikili mücadeleye girilen, 40 faul yapılan ve 2 kırmızı kartın çıktığı kapışmada maçın kaderini belirleyen golü atan son haftaların formda golcüsü Koreli Son oldu. Bu galibiyet ile konuk takım Bayern Münih'in tek takipçisi olarak kalırken Dortmund ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkarttı. Dört yıldan fazla bir ara sonrası üt üste iki iç saha yenilgisini alan ve Klopp yönetiminde ilk kez üst üste iki iç saha maçında gol atamayan Dortmund'un ise hem şampiyonluk şansı 10 puan fark nedeniyle hayal haline geldi hem de üçüncülük şansı Mönchengladbach'ın aynı puana gelmesiyle artık tehlikeye girdi. Sarı-siyahlıları sakatlık kabusu bu maçta da bırakmadı. Şampiyonlar Ligi'ndeki hayati Marsilya maçı öncesinde Nuri şahin ve Sven Bender de sakatlanarak oyundan çıktılar. Bender'in oynaması mümkün gözükmezken Nuri'nin oynama umudu var. Leverkusen bu galibiyetle birlikte lig tarihinde ilk kez 15 haftada 12 galibiyete ulaşmış oldu.

Maçın adamı: Emre Can (Leverkusen)

Wolfsburg'un önlenemez yükselişi sürüyor

Bundesliga tarihinde ilk 15 haftadaki en başarılı ikinci dönemini yaşayan Wolfsburg, Freiburg deplasmanında aldığı 3-0'lık farklı galibiyet ile puanını 26'ya yükseltirken Şampiyonlar Ligi umutlarını da iyiden iyiye arttırdı. Oysa geçen sezon Wolfsburg bu puana ilk 25 haftada ulaşabilmişti. Yeşil-beyazlılar son 7 haftada mağlubiyet almazken 5 mücadeleden zaferle ayrıldılar. Rakibine sahasında üst üste ikinci kez kaybeden Freiburg öncesinden tam 9 karşılaşmada da kaybetmemişti. Bu sezon sahasındaki 7'inci maçından da galibiyet çıkartamayan ev sahibi bu yenilgi ile düşmeme mücadelesinde yine önemli bir darbe yemiş oldu. Geçen hafta içinde Almanya Kupası'ndan da elenen Freiburg, Perşembe akşamı sahasında Sevilla ile gruptan çıkma adına çok önemli bir karşılaşma oynayacak.

Maçın adamı: Maximillian Arnold (Wolfsburg)

Braunschweig uçuruma doğru sürükleniyor

Haftanın son mücadelesinde bana göre kadro yapısı ile bu sezon ligde kalmasını mümkün görmediği Brausncweig Hertha Berlin'e sahasında 2-0 yenilerek uçuruma doğru sürüklenişini sürdürdü. Bu yenilgi ile birlikte ev sahibi son üç maçından puansız ayrılırken son dört maçta gol dahi atamadı. Avrupa Ligi iddiasını sürdüren Hertha bu önemli galibiyet ile altıncı Schalke ile arasındaki puan farkını ikiye indirerek haftayı karlı kapattı. Konuk takımda Tolga Ciğerci Buddesliga'daki 29'uncu maçında ilk golüne imza attı. Takımını 1-0 öne geçiren Ramos ise bunu bu sezon beşinci kez tekrarlayan ligdeki tek oyuncu konumunda.

Maçın adamı: Ronny (Hertha)

Haftanın futbolcusu: Franck Ribery (Bayern)

Kaburga çatlağı nedeniyle takımdam bir süre ayrı kalan ve kupa maçının ikinci yarısında tekrar sahalara dönen Fransız süper yıldız, Robben'in sakatlığında takımı yine sırtlayan isimlerin başında geliyordu. Özellikle maçın skorunu 6-0'a getiren golündeki güzellik seyredenlere adeta şapka çıkarttırdı. FIFA Altın Top Ödülü'nün en büyük adayı olan Ribery haftanın futbolcusu olmayı bir kez daha hak etti.

Haftanın takımı: Bayern Münih

Adeta bir kazanma makinesi haline gelen Bayern Münih lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi'nde önüne geleni devirmeye devam ediyor. Manchester City ile sahasında oynayacağı grup liderini belli edecek mücadele öncesinde Bremen deplasmanında şu anda Almanya'yı alt üst eden fırtına gibi esen Bavyera ekibi aldığı 7-0'lık tarihi galibiyetle haftaya damgasını vuran takımdı.

Haftanın hayal kırıklığı: Frankfurt

Avrupa Ligi ve Almanya Kupası'nda seri galibiyetlerle sorunsuz şekilde yolunda devam eden Frankfurt, bu sezon sahasında hiç maç kazanamazken üst üste onuncu maçında da galip gelemedi. Özellikle Hoffenheim gibi çok gol yiyen kırılgan bir takıma karşı aldıkları yenilgi tam bir hayal kırıklığı oldu.

Haftanın 11'i:  Leno (Leverkusen), Ochs (Wolfsburg), Ömer (Leverkusen), Klavan (Augsburg), Alaba (Bayern), Thiago (Bayern), Müller (Bayern), Götze (Bayern), Firmino (Hoffenheim), Ribery (Bayern), Schipplock (Hoffenheim)

Haftanın sözü: "Bu yenilgi bizi tabii şoka uğrattı" (Werder Bremen Teknik Direktörü Robin Dutt, 7-0'lık Bayern yenilgisi sonrası)

Atılan gol sayısı: 28

15 haftada en başarılı oyuncular

Robert Lewandowski (Dortmund) 11 gol 5 asist

Franck Ribery (Bayern) 6 gol 9 asist

Max Kruse (M'gladbach) 8 gol 6 asist

Stefan Kiessling (Leverkusen) 9 gol 4 asist

Müller (Bayern) 7 gol 6 asist

Ramos (Hertha) 8 gol 4 asist

Maxim (Stuttgart) 4 gol 8 asist

Gol krallığı

Lewandowski (Dortmund) 11 gol

Kiessling (Leverkusen) 9 gol

Mandzukic (Bayern) 9 gol

Ibiseviç (Stuttgart) 9 gol

Aubameyang (Dortmund), Kruse (M'gladbach), Lasogga (Hamburg), Rafael (M'gladbach), Ramos (Hertha), Firmino (Hoffenheim) 8'er gol

Kırmızı kart sayısı:  Doğrudan 2, çift sarıdan 3

15. Hafta toplam seyirci sayısı:  388.882

15. Haftada maç başına ortalama seyirci sayısı:  43.209

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bundeliga'da 15. Haftanın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement