Beşiktaş Farklı Bir Kadro ile Çıktı - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Farklı Bir Kadro ile Çıktı

Beşiktaş Farklı Bir Kadro ile Çıktı

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, 4-1 Kaybettikleri Dinamo Kiev Maçının Kadrosunda Değişiklikler Yaparak Takımını Fenerbahçe Karşısına Çıkardı.

20.02.2011 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, 4-1 kaybettikleri Dinamo Kiev maçının kadrosunda değişiklikler yaparak takımını Fenerbahçe karşısına çıkardı.

Yediği goller nedeniyle Dinamo Kiev maçında protestolara maruz kalan kaleci Hakan Arkan'ı yedek soyunduran Alman teknik adam, yerine Rüştü Reçber'e şans tanıdı.

Savunmanın göbeğinde Sivok'u kesip İbrahim Toraman ile Ferrari'ye bu bölgede görev veren Schuster, ön liberoda ise Aurelio'yu yedek soyundurup genç Necip'i, Ernst ile birlikte oynattı.

Forvette Bobo'nun yerine Almeida oynarken, statü gereği UEFA Avrupa Ligi maçında forma giyemeyen Simao Sabrosa, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini aldı.

-RÜŞTÜ 98 GÜN SONRA FORMA GİYDİ-

Beşiktaş'ta kaleci Rüştü Reçber, tam 98 gün sonra formasına kavuştu.

En son ligin ilk yarısında 14 Kasım 2010'da Ankara'da oynanan ve Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı Gençlerbirliği maçında forma giyen Rüştü, 16 resmi maçın ardından eski takımı Fenerbahçe karşısında şans buldu.

-NECİP 11 MAÇ SONRA-

Özellikle ligin ikinci yarısında fazla forma şansı bulamayan genç futbolcu Necip de uzun bir aradan sonra Fenerbahçe derbisiyle ilk 11'de sahaya çıktı.

En son ligin 16. haftasındaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Necip, tam 11 resmi maç sonrasında ilk 11'de oynadı.

-İLK HEYECAN-

Beşiktaş'ın devre arasında kadrosuna kattığı Simao ve Almeida, Türkiye'de ilk derbi maça çıktılar.

Siyah-beyazlı takımda ayrıca Necip Uysal da ilk kez Fenerbahçe derbisinde oynadı.

-BOBO VE SIVOK KONTENJANA TAKILDI-

Bernd Schuster, Dinamo Kiev maçında ilk 11'de oynattığı Bobo ve Sivok'u, Fenerbahçe derbisinde yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya almadı.

Siyah-beyazlılarda ayrıca sakatlıkları bulunan Ersan, Nihat ve Cenk kadroya alınmadı.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Hakan, Fernandes, Aurelio, Onur, Erhan, Nobre ve Hilbert oturdu.

-SCHUSTER'E TEPKİ-

Maç öncesi takım kadroları ve teknik direktörlerin anons edilmesi sırasında siyah-beyazlı taraftarlar Bernd Schuster'e tepki gösterdi.

Dinamo Kiev maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki çeken Schuster'in isminin anons edilmesinin ardından tribünlerde kısa süreli protesto sesleri yükseldi.

-GUTİ KAPTAN OLARAK ÇIKTI-

Dinamo Kiev maçında olduğu gibi sahaya kaptan olarak Guti Hernandez çıktı.

Guti'nin derbi öncesinde moral olması açısından İbrahim Toraman'a sahaya kaptan olarak çıkması için teklifte bulunduğu, ancak İbrahim'in bu teklifi kabul etmediği ve Guti'den sahaya kaptan olarak çıkmasını istediği öğrenildi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan takımlarına destek olurken ilk olarak İbrahim Toraman'ı tribünlere çağırıp moral verdi.

-DEMİRÖREN CEZALI-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, cezası nedeniyle Fenerbahçe derbisini stattan izleyemedi.

Beşiktaş Kulübü İdari ve Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilen Demirören, derbiyi statta takip edemedi.

-TRİBÜNLER DOLDU-

İki takım taraftarları da derbiye büyük ilgi gösterirken tribünler tamamen doldu.

Karşılaşmayı 30 bini aşkın sporsever izlerken, 1600 Fenerbahçe taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribünü doldurup takımlarını destekledi.

-"SAHAYA ATLAYIN ŞAMPİYONLUK KUTLAYIN"-

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde sarı-lacivertli taraftarlara göndermelerde bulundu.

Geçen sezonun son haftasındaki Fenerbahçe- Trabzonspor maçına göndermede bulunan siyah-beyazlılar, "Sahaya atlayın, şampiyonluk kutlayın" diye tezahürat yaptı.

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde kapalı tribünde açtıkları bayraklarla da takımlarına destek verdi.

-EMRE'YE KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT-

Beşiktaşlı taraftarlar ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcuları protesto ederken en çok da Emre Belözoğlu'na tepki gösterdi.

Taraftarlar, Emre ve Fenerbahçeli futbolculara küfürlü tezahüratlarda bulundu.

-HIDDINK DE DERBİDE-

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink de derbiyi izleyenler arasındaydı.

Hiddink karşılaşmayı, yardımcısı Oğuz Çetin ve (A) Milli Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk ile birlikte protokol tribününden izledi.

Bu arada Beşiktaş sahaya "Türkiye, bilgi, sevgi ve vergi ile kalkınıyoruz" yazılı pankartla çıktı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Farklı Bir Kadro ile Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement