Atletizm Federasyonunda Olağanüstü Genel Kurula Doğru - Son Dakika
Spor

Atletizm Federasyonunda Olağanüstü Genel Kurula Doğru

Atletizm Federasyonunda Olağanüstü Genel Kurula Doğru

Başkan adayı Çintimar: "Seçimlerin ardından ekibimizle güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İnşallah bir daha atletizmde dopingi konuşmayız" "Bizim için şampiyonluk, kupa veya madalya almak, başarılı olmak elbette önemli ancak bizim için en önemlisi çocuklarımızın sağlıklı olmasıdır. Onların dopingden uzak durmasıdır"

24.09.2013 15:14

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, "Seçimlerin ardından ekibimizle güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İnşallah bir daha atletizmde dopingi konuşmayız" dedi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin Türk atletizmine hayırlar getireceğine inandığını söyledi.

Doping sorunları nedeniyle Türkiye'nin çok önemli bir prestij kaybı yaşadığını anımsatan Çintimar, "Atletizmde üzücü bir durum yaşadık. Zaten TAF başkanımız Mehmet Terzi'nin istifasını da doping getirdi. Biz dopinge sıfır toleransla yola çıkacağız. Dopingle ilgili sadece sporculara değil belirlenen yönetmelikler haricinde antrenöre ve kulüplere de yaptırım cezaları gelecek. Çünkü siz antrenörü yine aynı yerde tutarsanız, gelecek olan yeni sporcularda dopinge bulaşır. O sporcularında bu maddeleri kullanması söz konusu olabilir" dedi.

Çintimar, tek aday olarak katılacağı seçimlerde 250 delegenin büyük çoğunluğunun oy kullanmasını beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Seçimi tamamladıktan sonra federasyonda 20 günlük çalışma yaparak alt kurullar oluşturacağız. Büyük bir katılım sağlayarak gerçekleştireceğimiz bu toplantının ardından büyük bir beyin fırtınasıyla atletizmin yönünü, hedeflerini çizerek yola başlamış olacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın dopinge karşı tavrını ve düşüncelerini hepimiz biliyoruz. Onun bu düşünceleri bizim için yol gösterici olacaktır. Bu bakış açısıyla da Türkiye'nin temizlenmesini hedefliyoruz. Bakanlık tarafından verilen desteklere rağmen dopingin ortaya çıkması çok üzücü. Seçimlerin ardından ekibimizle güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İnşallah bir daha atletizmde dopingi konuşmayız. İnşallah doping hakkında röportaj vermek veya konuşmak zorunda kalmayız."

Atletizmde elde edilen başarılardan ziyade sporcuların sağlıklı olmasının daha önemli olduğunu vurgulayan Çintimar, şunları kaydetti:

"Atletizm sporun hem anası hem babası. Atletizmde ne kadar güçlü olursak bunun diğer branşlara yansıyacağını biliyoruz. Atletizmde sıfır toleransla yola çıkacağımızı ve sloganımızın 'dopinge hayır' olduğunu altını çizerek belirtmek isterim. Bizim için şampiyonluk, kupa veya madalya almak, başarılı olmak elbette önemli ancak bizim için en önemlisi çocuklarımızın sağlıklı olmasıdır. Onların dopingden uzak durmasıdır. Ayrıca, Türkiye'de yılın 365 günü ayrı bir mevsim yaşanıyor. Bazı bölgelerimiz sporcular için vazgeçilmez kamp merkezleri. Bu yerleri uluslararası arenada tanıtmak için projelerimiz olacak." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Atletizm Federasyonunda Olağanüstü Genel Kurula Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement