Arıboğan: İnanmak İstemiyorum - Son Dakika
Spor

Arıboğan: İnanmak İstemiyorum

Arıboğan: İnanmak İstemiyorum

Lütfi Arıboğan, TFF'nin 4. yıldızı engellemek istediği şeklinde çıkan yorumlara inanmak istemediğini söyledi.

02.01.2014 14:00

Galatasaray Futbol AŞ İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, yabancı kuralının değişmesi için kulüpler birliğinin TFF'ye başvurduğunu açıkladı.

Hürriyet'e yaptığı açıklamada Galatasaray'ın marka değerinin her geçen gün güçlendiğini belirten Arıboğan, " Türkiye'nin yurt dışında ne çok üç markasından birisi Galatasaray. Bu sezon başında yaşadığımız şeyleri son derece normal görüyoruz. Biz zor zamanları az hasarla geçtik. 8 puanlık farkın kapanacağına inanıyoruz. Futbol Federasyonu'nun 4. yıldızı takmamızı engellemek istediği şeklindeki yorumları duyuyoruz. Ama böyle bir şeye inanmak istemiyorum. Federasyona tavsiyem sorunların çözümünde daha interaktif olmalılar." dedi.

"SINIR DEĞİŞMELİ"

Yabancı kuralının değişmesi gerektiğini vurgulayan Arıboğan, "Beklentimiz kontenjanın 6+4 olması. Kulüpler Birliği olarak federasyona yabancı sayısında kaliteyi artırmak, sıradan yabancılar transfer edilmemesi adına kriterler koyma önerisinde bulunduk. 4 yabancının tribünde olması çok fazla lüks. Ayrıca yerli oyuncu fiyatlarının çok yukarıya çıktığını gözlüyoruz. Bunu dengelemek gerek. Türkiye'nin yabancı oyuncu problemi yok. Türkiye'nin alt yapıdan yeterli sayıda yıldız oyuncu yetiştirememe sorunu var." diye konuştu.

Drogba ve Sneijder'i öven Arıboğan, "Sneijder transferi Türk futboluna eşik atlattı. Biz bu transferleri yaparken eleştiri de aldık. Ne gerek var dendi. Sahadaki performansın ötesinde vizyonumuza uygun imaj ve marka değeri için transferleri yapıyoruz. Hocamız ise karakteri ve kariyeriyle bir dünya markası olduğunu her gün ispat ediyor. Soğukkanlı, tecrübeli, kriz yönetiminde süper. Bizi çok mutlu ediyor. Çok zor bir dönemde görev aldı. Geçiş sürecini çabuk atlattı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Arıboğan: İnanmak İstemiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement