Alanya'da düzenlenen 32. Alanya Triatlon Yarışları sona erdi - Son Dakika
Spor

Alanya'da düzenlenen 32. Alanya Triatlon Yarışları sona erdi

Alanya\'da düzenlenen 32. Alanya Triatlon Yarışları sona erdi

Antalya'nın Alanya ilçesinde Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Alanya Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen 32. Alanya Triatlon Yarışları, Galip Dere Plajı'nda start aldı. Organizasyonda 23 ülkeden 232 sporcu yarıştı. Yarışmalarda elit kadınlarda birinciliği Alman Julia Bröcker, elit erkeklerde ise birinci Fransız Nathan Graye elde etti. Dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarışın başarılı bir şekilde tamamlandığını ve Alanya'nın sporun başkenti olduğunu belirtti. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise Alanya'nın triatlona verdiği destekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

15.10.2023 19:00  Güncelleme: 19:05

Antalya'nın Alanya ilçesinde Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Alanya Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen 32. Alanya Triatlon Yarışları, Galip Dere Plajı'nda start aldı. Organizasyonda 23 ülkeden 232 sporcu yarıştı. Yarışmalarda elit kadınlarda 58 dakika 43 saniye ile birinciliği Alman Julia Bröcker elde ederken, elit erkeklerde 52 dakika 26 saniye ile birinci Fransa'dan Nathan Graye oldu.

Bu yıl 32'ncisi düzenlenen Avrupa Triatlon Kupası yaş grupları, elit erkek ve elit kadın kategorilerinde 23 ülkeden 232 sporcunun katılımıyla yapıldı. Yarışın startını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve jüri üyeleri verdi. Yağış altında gerçekleşen yarışa seyircilerin ilgisi fazlaydı. Elit kadınlarda bisiklet etabında 4 sporcu kaza da geçirdi.

Elit kadınlar kategoresinde 58 dakika 43 saniye ile birinciligi Almanya'dan Julia Bröcker elde ederken,, 58 dakika 50 saniye ile ikinci İngiltere'den Tilly Anema, 59 dakika ile üçüncü İsviçre'den Rebeca Beti oldu. Elit erkekler kategorisinde 52 dakika 26 saniye ile birinci Fransa'dan Nathan Grayel, 52 dakika 26 saniye ile Fransa'dan Louis Vitiello ikinci ve 52 dakika 29 saniye Fransa'dan Antoine Duval üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Dereceye giren sporculara ödüllerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia Peres, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve federasyon yetkilileri verdi.

"Alanya sporun Başkenti"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yıllardan beridir özveri ile bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yücel, "Alanya'mızda birçok Dünya Kupası, Avrupa Kupası ve Paratriatlon Dünya Kupası yapıldı. Kazasız belasız bir şekilde yarışımızı tamamladık. Her zaman her yerde gururla söylüyoruz Alanya sporun başkenti. 32. yılını tamamladığımız Alanya Triatlonu'nda; Avrupa Kupası Yarışları gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

"Kazasız belasız çok güzel bir organizasyon oldu"

Bu yarışın Alanya için bir marka olduğunu belirten Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, "Burası bir spor şehri, turizm şehri burası ve burada birçok aslında yeniliği yapabiliriz, gerçekleştirebiliriz. Mesela kasım ayında Bölgesel Türkiye Ligi'nin finalini 17-18 Kasım'da yine Alanya'da gerçekleştireceğiz. Bu sene nisan ayında Alanya'da yine bir organizasyon gerçekleştirmiştik. Triatlona inanılmaz destek veren bir şehir Alanya ve biz buraya gelen tüm sporculardan her sene çok olumlu dönütler alıyoruz. Kazasız belasız çok güzel bir organizasyon oldu. Sabah ciddi bir yağmur vardı ama öğleden sonra uluslararası yarışlarda gerçekten hava tam yarış için uygun bir havaydı ve çok başarılı bir organizasyon geçirdik" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Alanya'da düzenlenen 32. Alanya Triatlon Yarışları sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement