1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali - Son Dakika
Spor

1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali

1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali düzenlenecek.

19.10.2015 14:06

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali düzenlenecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından NEO Doğa Sporları Kulübü organizatörlüğünde 25-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Manavgat'ta düzenlenecek olan 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali'nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacicaferoğlu, NEO Doğa Sporları Kulübü As Başkanı ve Yarış Direktörü Veysel Güler ile organizasyon ana sponsoru Nashira Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan'ın katıldığı toplantıda yapılacak yarışmanın yanı sıra, Manavgat'ta gerçekleştirilebilecek doğa sporu faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, yarışmalara 110 yabancı ve 140 Türk sporcu olmak üzere 250 sporcunun kayıt yaptırdığını, en az 300 sporcunun katılmasının beklendiğini söyledi. Çolakoğlu, "Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra İsveç, İsviçre, Norveç, Sırbistan, Rusya ve Finlandiya'dan da sporcular katılacak. Bu şampiyonanın Manavgat turizmine de olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu şampiyonanın bir başka özelliği de ilk defa kano oryantiringinin yapılacak olmasıdır. Bu yıl yeterince tanıtım yapamadık. Önümüzdeki yıl yapılacak tanıtımların yanı sıra şampiyonaya katılacak sporcuların yapacağı tanıtımlar sayesinde gelecek yıl yapılacak yarışmalara en az bu yılki sayının 2 katı yarışmacının katılacağına inanıyorum" dedi.

Oryantiring ve benzeri spor faaliyetlerinin bölgenin tanıtımı yanında spor turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, turizmde dünya markası olan Antalya'nın son yıllarda spor ve doğa turizminde de marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali'ne ana sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Titreyengöl- Sorgun Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, "Titreyengöl'de ilk kez düzenlenen Dragon Kano Festivaline sponsor olmuştuk. Yarışmalar geniş bir katılımla büyük coşku içerisinde gerçekleşti. Bundan sonra da bu yarışmaların devamı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Nashira Ultra Maraton yarışmalarına sponsor olarak destek veriyoruz. Manavgat'ın ortasından akıp denize kadar ulaşan ve debi olarak önemli bir etkiye sahip Manavgat ırmağı başta olmak üzere dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan orman ve doğasıyla Manavgat her türlü spor faaliyetine ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahiptir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement