Manisa'da Dünya Prematüre Günü kutlandı - Son Dakika
Sağlık

Manisa'da Dünya Prematüre Günü kutlandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte prematüre bebekler ve aileleri bir araya geldi. 3 bin prematüre bebeğin dünyaya geldiği hastanede, aileler doktorlara teşekkür etti.

18.11.2023 02:31  Güncelleme: 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da geleneksel 'Dünya Prematüre Günü' kutlandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde son 6 yılda 3 bin prematüre bebek dünyaya geldi

Her yıl Üniversite Hastanesinde düzenlenen programla prematüre bebekler ve aileleri bir araya geliyor

MANİSA - Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin hizmete girmesinden sonra 3 bin prematüre bebeğin dünyaya geldiği Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 2017 yılından bu yana geleneksel olarak kutlanan Dünya Prematüre Günü'nde 30 aile ve çocukları bir araya geldi.

Dünyada 2011 yılından beri her yıl 17 Kasım tarihinde kutlanmaya başlanan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 2017 yılında kutlanmaya başlayan 'Dünya Prematüre Günü'nde hastanede prematüre olarak doğan bebekler ve aileleri bir araya geldi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Üçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci, rektör yardımcıları, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, başhekim yardımcıları, Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sema Tanrıverdi, prematüre bebekler ve aileleri ile Yenidoğan Ünitesi personeli katıldı.

Etkinlikte hastanede ilk prematüre doğan çocuktan 10 gün öncesi taburcu edilen bebeğe kadar yaklaşık 30 aile kaynaşma fırsatı buldu. Aylar süren zorlu bir sürecin doktorlar sayesinde sağlıklı bir şekilde evlatlarını kucaklarına almakla sonuçlandığını anlatan aileler, hastane çalışanlarına ve doktorlarına çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Üçer ise, bu tip organizasyonların aileler arasındaki bağları daha da güçlendirdiğine dikkat çekerek, "Bu tip etkinlikler aynı sağlık problemleri yaşayan ailelerin birbirlerini tanıması ve fikir alışverişinde bulunması açısından çok önemli. Burada hem aileler hem de sağlık personelimiz bir araya gelerek kaynaşma fırsatı buluyor. Bu tip etkinlikleri çok önemsiyoruz ve devamını sağlamaya gayret ediyoruz. Hastanemizin ekibiyle her zaman gurur duyduk. Çok güzel işlere imza atıyorlar." dedi.

Hastanede 6 yıl içinde bugüne kadar 3 bin prematüre doğum gerçekleştiğini vurgulayan ve yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sema Tanrıverdi ise şunları söyledi: "Ünitemiz 11 yataklı, 3. basamak yenidoğan hizmeti vermekte. Donanımlı ve deneyimli personelimizle hizmet vermekteyiz. Ülkemizdeki her 10 bebekten biri prematüre olarak doğmakta. Prematüre bebeklerin beraberinde getirdiği sorunlar çok önemli. Bunun farkındalığını oluşturmak için ülkemizde 17 Kasım 2011 yılından beri hastanemizde de 17 Kasım 2017'den beri prematüre gününü ünitemizde kutluyoruz. Ailelerimizle buluşuyoruz, etkinlikler yapıyoruz. Etkinliğimizde prematürenin sorunlarını dile getiriyoruz, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bunula ilgili sunumlar yapıyoruz, ailelerle birlikte oluyoruz, pasta kesiyoruz, fotoğraflar çektirerek kaynaşmayı sağlıyoruz."

Manisa\'da Dünya Prematüre Günü kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Manisa'da Dünya Prematüre Günü kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement