DEÜ Bioİzmir Kalibrasyon Laboratuvarı TÜRKAK tarafından akredite edildi - Son Dakika
Sağlık

DEÜ Bioİzmir Kalibrasyon Laboratuvarı TÜRKAK tarafından akredite edildi

DEÜ Bioİzmir Kalibrasyon Laboratuvarı TÜRKAK tarafından akredite edildi

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulan Bioİzmir'in kalibrasyon laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildi. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, laboratuvarı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

14.11.2023 11:07  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde kurulan Bioİzmir'in kalibrasyon (ölçümleme) laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitenin Balçova'daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi'ndeki Bioİzmir'i ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Hotar, Bioİzmir'in, kentte sağlık girişimleri alanında inovasyon üssü haline gelmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Kalibrasyon laboratuvarının akredite olmasının önemini dile getiren Hotar, şöyle konuştu:

"Uluslararası geçerliliği olan güncel ve kullanışlı sağlık teknolojileri, tıbbi cihaz ve malzemeler üreten Bioİzmir merkezimizin yeterliliği ve kalitesi bir kere daha tescillenmiş oldu. Sağlık alanında fikirden ürüne ve pazara kadar ilerleyen tüm aşamalarda, hem sanayiciye hem de akademisyene kolaylaştırıcı, geliştirici, uyum sağlayıcı ve bir araya getirici olarak destek sağlamayı hedefleyen merkezimizin başarıları, hepimizi mutlu ediyor. Sağlıkta dışa bağımlılığımızı azaltan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından da tescilli olan merkezimiz, sağlık bilimlerinde öncü araştırmalarını sürdürmeye ve buluşlarıyla sektöre yön vermeye devam edecektir."

Bioİzmir Müdürü Prof. Dr. Pınar Akan ise merkez bünyesindeki "In Vitro Analiz ve Sititoksite Laboratuvarı"," Biyoproses Laboratuvarı" ve "Üç Boyutlu Tasarım Laboratuvarı"nın akreditasyon süreçlerinin sürdüğünü kaydetti.

Akan, Bioİzmir'in laboratuvar hizmetleri dışında eğitim ve danışmanlık hizmetleri de bulunduğunu söyledi.

Laboratuvarda terazi, tansiyon aleti, kuvöz, defibrilatör gibi tıbbı cihaz ve ekipmanların kalibrasyon testleri yapılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık DEÜ Bioİzmir Kalibrasyon Laboratuvarı TÜRKAK tarafından akredite edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement