Anne Sütündeki Büyük Tehlike - Son Dakika
Sağlık

Anne Sütündeki Büyük Tehlike

Anne Sütündeki Büyük Tehlike

A Haber, halkın sağlığı ile oynayanların peşini bırakmıyor.

28.04.2012 13:08

Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programı; bal, salam, sucuk ve süt ürünlerinin ardından sebze ve meyvelerdeki kanserojen kalıntı skandalına el koydu. Geçtiğimiz hafta değişik semt pazarları ve bazı tanınmış marketlerden aldığı sebze ve meyveleri analiz ettirerek büyük bir skandalı ortaya çıkaran Deşifre, konuyu bu hafta da gündeme taşıdı.

Deşifre'nin dün akşamki yayınına katılan Tarım Bakanlığı Gıda Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Arslan , TURKLAB Başkanı Dr. Can Demir, TURKLAB sahibi Fatih Bakırcı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beslenme Bölüm Başkanı Prof.Dr Ahmet Aydın, Prof.Dr Ahmet Rasim Küçükusta ve Antalya İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar Türkiye'nin gıda güvenliği sorununu A Haber canlı yayınında mercek altına aldılar.

Programda konuşan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beslenme Bölüm Başkanı Prof.Dr Ahmet Aydın, anne sütünden bebeklere geçen zirai ilaç kalıntıları ile ilgili bilgi vererek bunun bir tek hastalığa sebep olmadığını, bütün sistemi altüst ettiğini söyledi. Aydın; "beyinde sinir iletisini yavaşlatıyor, bağışıklık sistemini ciddi şekilde düşürüyor, hücreleri etkileyebiliyor" şeklinde konuştu. Toksik maddelerin sadece kansere değil, depresyon, Alzheimer ve dikkat bozukluğu gibi hastalıklara da yol açtığını söyleyen Aydın, faydalı minerallerde de ciddi eksiklikler yaşanabildiğini dile getirdi. Bu maddeleri vücuttan atmanın çok kolay olmadığını belirten Prof. Dr. Ahmet Aydın; "bir şeyi bozmak çok kolay, ama ağır metal veya diğer toksinlerin tedavisi çok uzun bir maraton. Her zaman da %100 başarı elde edilemiyor" dedi ve İlkokul çağındaki her 3-4 çocuktan birinde dikkat dağınıklığının gözlendiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Anne Sütündeki Büyük Tehlike - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement