Alzaymır Tedavisi İçin Yeni Gelişmeler Umut Veriyor - Son Dakika
Sağlık

Alzaymır Tedavisi İçin Yeni Gelişmeler Umut Veriyor

Alzaymır Tedavisi İçin Yeni Gelişmeler Umut Veriyor

Geriatrik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, yeni geliştirilen tedavi ve ilaçların alzaymır tedavisi için umutları artırdığını söyledi. Geriatrik Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 10. Geriatri Günleri'nde konuşan Işık, alzaymır ve demans gibi hastalıklara dikkat çekerek, son dönemde geliştirilen ilaçların olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. FDA onayı alan ve başvurusu yapılan ilaçlar sayesinde alzaymır hastalarında beyindeki birikintileri toplayan antikorlar üretilebileceğini ifade etti.

23.09.2023 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geriatrik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, yeni geliştirilen tedavi ve ilaçların alzaymır tedavisi için umutları artırdığını söyledi.

Geriatrik Bilimler Derneği tarafından Narlıdere Huzurevi Toplantı Salonu'nda 10. Geriatri Günleri düzenlendi.

Bu yıl ilk kez uluslararası nitelikte organize edilen etkinlikte konuşan dernek başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Başkanı Işık, başta alzaymır olmak üzere geriatrik sendromlu hastaların sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Alzaymır ve demans gibi hastalıklara dikkat çekebilmek için 10 yıldır Dünya Alzaymır Farkındalık Günü olan 21 Eylül'de Geriatri Günleri düzenlediklerini anlatan Işık, bu yıl düzenledikleri toplantıda da dünyanın birçok ülkesinde demans hastalığı konusunda bilimsel çalışmalar yapan bilim insanlarının İzmir'de buluştuğunu söyledi.

Alzaymır ve demans tedavisi konusunda olumlu gelişmeler olduğunu anlatan Işık, şunları kaydetti:

"Son dönemde yeni tedavilerin gelişmesinin insanlarda bu konuyla ilgili umutsuzluk düşüncesini azalttığını düşünüyorum. Yeni çıkacak tedavilerle alzaymır başta olmak üzere diğer demans tiplerinde olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Özellikle alzaymır hastalarında beyindeki birikintileri toplayan antikorları üretmek üzere dizayn edilmiş bazı ilaçlar geliştirmekte. Bunlardan ikisi FDA onayı aldı, iki yeni ilaç da onay için başvurdu."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Alzaymır Tedavisi İçin Yeni Gelişmeler Umut Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement