AK Partili Yazıcı'nın Van ikilemi! Önce YSK'yı tebrik etti, sonra sildi - Son Dakika
Politika

AK Partili Yazıcı'nın Van ikilemi! Önce YSK'yı tebrik etti, sonra sildi

YSK'nın, Van'da yerel seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbata verilmesine yönelik kararı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum." notunu düşerek bir paylaşım yaptı. Yazıcı bir süre sonra ise paylaşımını sildi.

03.04.2024 23:39  Güncelleme: 23:56

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi ortalığı karıştırmış ve DEM Parti Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunmuştu. YSK yapılan itirazı kabul ederek mazbatanın Zeydan'a verilmesini kararlaştırdı. Karar sonrası ise AK Partili Hayati Yazıcı bir paylaşım yaptı. Yazıcı daha sonra ise yaptığı paylaşımı sildi.

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti. Karara tepki gösteren DEM Partililer, Van ve Güneydoğu'daki birçok ilde protesto gösterisi düzenlemişti.

MAZBATA ABDULLAH ZEYDAN'A VERİLECEK

YSK, son olarak DEM Parti'nin mazbataya ilişkin itirazıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

YSK, Van'da mazbatayı DEM Parti'ye iade etti! AK Partili Hayati Yazıcı önce paylaştı, sonra sildi

ÖNCE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

Konuya ilişkin X hesabından paylaşım yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Van ilindeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumunu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı. Yazıcı bir süre sonra ise paylaşımını sildi.

AK Partili Yazıcı\'nın Van ikilemi! Önce YSK\'yı tebrik etti, sonra sildi
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika AK Partili Yazıcı'nın Van ikilemi! Önce YSK'yı tebrik etti, sonra sildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Necati Kaya: Suratındaki kıllara iradesi olmayanların hicbir konuda kendi özgür iradesi olamaz. Gözleri ancak tek adamda, ne söyleyecek ,tavrı tercihi nasıl olacak. Eli ne zaman kaldiracak,ne zaman kaldırmayacak.O nedenle gözleri bir oraya,bir buraya fırdöndü olmuşlar.Çünkü böyle bir Halil ibrahim sofrasını bulmuşlar, o sofraya ne kadar uzun süre otururlarsa onlar için o kadar iyi. 178 18 Yanıtla
    Ender Kervancıoğlu: Tam da öyle. Korkudan badem bıyık bırakıyorlar. 110 18
  • Harun Çelik: Güneş nerede post oraya :/ 142 12 Yanıtla
  • Özkan Özdemir: sen halkı n üstünde değilsin 130 18 Yanıtla
  • Cetin Kabar: Hiç yakışık kalmadı son sözü millet söyledi 120 15 Yanıtla
  • Tas Ruhi: Korkmak sana yakışmadı koca Adam 98 20 Yanıtla
  • Muhlis Çağıran: Ey yazıcı hoşuna gitti,tiyatrolarınız seyircisiz oynanıyor.şunu unutma Allah her şeyi görüyor,tabi ki inancınız varsa.sırada hangi senaryo var,dünya hırsı gözünüzü börümüş,Adalet herkes içindir.bir gün sana da lazım olur. 74 2 Yanıtla
  • osman şahin: Hırsızlık bunlarda bağımlılık yapmış halkın iradesini çalmak gasp etmek dine vijdana sığarmı 43 3 Yanıtla

Advertisement