Yalova'da Yerel Seçim - Son Dakika
Politika

Yalova'da Yerel Seçim

Yalova\'da Yerel Seçim

Yalova'da 1 Haziran 2014 tarihinde yenilenecek olan yerel seçime sayılı günler kala AK Parti adayı Yakup Koçal ile CHP adayı Vefa Salman arasındaki yarış da kızıştı ancak vatandaşlar bu yarışın ve sonrasında seçilecek olan başkanın Yalova'ya getireceği hizmeti önemsiyor.

28.05.2014 10:13

Yalova'da 1 Haziran 2014 tarihinde yenilenecek olan yerel seçime sayılı günler kala AK Parti adayı Yakup Koçal ile CHP adayı Vefa Salman arasındaki yarış da kızıştı ancak vatandaşlar bu yarışın ve sonrasında seçilecek olan başkanın Yalova'ya getireceği hizmeti önemsiyor.

30 Mart seçimlerinde kısıtlı seçmenlere oy kullandırıldığı gerekçesi ile AK Parti'nin YSK'ya yaptığı itiraz kabul edilmiş ve seçim iptal edilerek 1 Haziran 2014 Pazar günü yenilenmesine karar verilmişti. Ardından adaylar zaman kaybetmeden çalışmalara yeniden başlayarak Yalova halkının neden kendilerini seçmesi gerektiğini vatandaşlara anlatmaya koyulmuştu. Bu yarışa partiler tüm güçleriyle destek verdi. AK Parti kanadı neredeyse her gün bir bakanını Yalova'ya gönderirken, 25 Mayıs 2014 Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da "Büyük Yalova Buluşması" adı altında bir miting düzenlemişti. Bu yarış birçok yatırım vaadini de beraberinde getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yalova mitinginde 400 yataklı bir hastanenin sözünü verirken, ili ziyaret eden her bakan da heybesinden Yalova için bir yatırımın sözünü çıkardı.

1 Haziran seçimleri için geri sayımın başladığı şu günlerde vatandaş da gözünü seçim sonrasında gelecek olan yatırıma ve hizmete dikti. Yaşlısı, genci engellisi il Yalovalılar seçimden Yalova'nın karlı çıkmasını bekliyor. Küçük bir il olduğu için her zaman küçük ölçekli yatırımlar alan Yalova'nın bu kez ihtiyaç duyduğu yatırımları almasını bekleyen vatandaşlar, seçilecek başkanın da hizmetlerini ve yatırım hamlelerini sürdürmesini bekliyor.

"KAVGA İLE HİZMET ARASINDA BİR SEÇİM"

Ak Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal, Yalova halkının bu seçimde kavga ile hizmet arasında bir tercih kullanacağını dile getirdi. 1 Haziran seçimlerinin gündeminin değiştiğini vurgulayan Koçal, "30 Mart sonrasında 1 Haziran seçimlerinin bana göre söylem ve gündemi değişti çünkü Türkiye genelinde bir seçim yok. Belediye meclisi seçimi yok. Biliyorsunuz belediye meclisinde AK Parti çoğunluğu var. 18 AK Parti, 13 CHP olarak bir dağılım yaşandı. Çevre büyük şehirler AK Parti, Ankara AK Parti. Bu yapının üzerine CHP'nin gelmesi kavga anlamına gelir. Yani 1 Haziran seçimleri hizmetle kavga arasında bir tercihin yapılacağı seçim olacaktır. Kentini, kendini, Yalova'yı düşünen aklıselim insanlar kavgayı değil, hizmeti seçmeliler. Dolayısıyla da AK Parti'yi ve beni seçmeliler" şeklinde konuştu.

"KUL HAKKI YİYENLE KUL HAKKI GÖZETEN ARASINDA BİR SEÇİM"

30 Mart'ta 6 oy farkla seçimi kazanan ancak YSK'nın seçim iptali sonrasında koltuğunu bırakmak zorunda kalan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ise hakkının yenildiğini dile getirdi. Bu seçimin kul hakkı yiyenle, kul hakkı gözeten arasında geçeceğini vurgulayan Salman, "1 Haziran seçimin yerel seçimin ikinci aşaması ya da iki turlu bir seçim gibi. Bu seçim kul hakkı yiyenle kul hakkı gözeten arasındaki bir seçim. Bu artık siyasi bir seçim değil. Siyasi bir yarış değil. İki parti arasında yaşanacak bir sandık yarışı da değil. O nedenle ben tüm sağduyulu Yalovalıların Vefa Salman diyeceğinin altını şimdiden kalın bir çizgi ile çizmek istiyorum. Yalovalılar sandıkta kendi başkanlarına 30 Mart seçimlerinde verdikleri oya, o oyu artırarak sahip çıkacaklardır" dedi.

7 PARTİNİN ADAYLARI YARIŞACAK

Yalova'da seçime AK Parti ve CHP dışında 5 parti daha katılıyor. MHP seçimde aday değişikliği yaparak Adnan Kırtay'la seçime giriyor. SP'nin adayı Celal Korkmaz, DP'nin adayı Hayati Küçük, BBP'nin adayı Talip Bayburtlu ve HDP'nin adayı ise Tuncay Turanlı.

1 Haziran'da Yalova'da gerçekleştirilecek olan yerel seçim sadece il merkezinde yapılacak. İl genel ve belediye meclisi üye seçimleri ise yapılmayacak. Yalova merkezde 89 bin 729 seçmen 288 oy kullanacak. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yalova'da Yerel Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement