Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Politika

Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması

Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği anlaşması, IDEF 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında imzalandı. Anlaşma, Türkiye ve Kenya arasında savunma sanayii alanında gerçekleştirilecek işbirliği faaliyetlerinin esaslarını kapsıyor. Anlaşma, savunma sanayii ürün ve hizmetlerinin tedariki, geliştirilmesi, üretimi, satışı, bakımı, modernizasyonu, teknoloji transferi, eğitim ve bilgi alışverişini içermektedir. Ayrıca, resmi ve teknik heyet ziyaretleriyle işbirliği konularının takip edilmesi de anlaşma kapsamında gerçekleştirilecektir.

26.07.2023 12:01  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği anlaşması

İSTANBUL Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği anlaşması, IDEF 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında imzalandı.

Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği anlaşması, IDEF 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda imzalandı. Anlaşma, Türkiye ve Kenya arasında işbirliğinin kurumsallaştırılarak iki ülke arasında savunma sanayii alanında gerçekleştirilecek karşılıklı işbirliği faaliyetlerinin esaslarını kapsıyor. SSİ anlaşması, tarafların güvenlik kuruluşlarının ihtiyacı olan her tür savunma sanayii ürün ve hizmetinin doğrudan tedariki, geliştirilmesi, üretilmesi, üçüncü taraflara satılması, envanterde bulunan sistem ve platformların bakım, idame, modernizasyonları, teknoloji transferi, eğitim, bilgi ve belge alışverişlerini içeriyor. Yılda bir gerçekleştirilecek olan "Savunma Sanayii İşbirliği Toplantıları" ile bu toplantılarda belirlenen işbirliği konularının olgunlaştırılarak takip edilmesini sağlayan resmi ve teknik heyet ziyaretleri de bu anlaşma çerçevesinde icra edilecek.

Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement