Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda

Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu\'nda

CHP'li Çetin: "17 Aralıktan sonra apar topar sosyal medya üzerinden her türlü haberleşmeye sansür getirecek düzenlemeyi, bu tasarı içine koydular"

28.01.2014 17:55

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "Torba Tasarı" olarak bilinen "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın tümü üzerindeki görüşmeler başladı.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, tasarının komisyondaki görüşmeleri sırasında İçtüzüğe aykırı uygulamalar yapıldığı yönünde itirazı oldu ve usul tartışması açıldı.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, tasarıyı tekliflerle birleştirirken usule uygun davranıldığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, istisnai olması gereken "torba yasa" anlayışının, geleneksel hale dönüştüğünü belirterek, "Birbiriyle ilgisiz düzenlemeler aynı teklif, tasarı içerisinde getirilmektedir" dedi.

Tasarının tümü üzerinde CHP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili İzzet Çetin de "Torba Tasarı" düzenlemesini eleştirdi.

Çetin, tasarı komisyonda görüşülürken önerilerin dikkate alınmadığını öne sürdü.

"17 Aralıktan sonra apar topar sosyal medya üzerinden her türlü haberleşmeye sansür getirecek düzenlemeyi, bu tasarı içine koydular" diyen Çetin, internetle ilgili düzenlemelerin taraflarla yeterince tartışıldıktan sonra kanun haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın hisse devriyle ilgili yapılan işlemin yasalara aykırı olduğunu öne süren Çetin, ajansın Sayıştay denetiminin dışına çıkarıldığını savundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Torba Tasarı' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement