TBMM Genel Kurulu'nda Sert Tartışma - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu'nda Sert Tartışma

TBMM Genel Kurulu\'nda Sert Tartışma

Anayasa Değişikliğiyle İlgili Görüşmeler Sırasında DYP'den İhraç Edilen Ümmet Kandoğan ile Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş Arasında Sert Tartışmalar Yaşandı.

07.05.2007 19:39

TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşmeler sırasında DYP'den kısa bir süre önce ihraç edilen Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan ile Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş arasında sert tartışmalar yaşandı.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili düzenlemelerin de bulunduğu anayasa değişikliklerinin ele alındığı TBMM Genel Kurulu'nda DYP'den ihraç edilen Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, anayasa değişikliği paketinin birinci maddesinin oylaması sırasında tutanakta partisinin DYP olarak belirtildiğini ifade ederek, 'DYP milletvekili olup olmadığını' bilmediğini söyledi. Yaptığı konuşmada cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Anavatan Partisi ve DYP'yi, CHP'nin peşinden gitmekle suçlayan Kandoğan, ''Daha önce

atın yüzü hep doğuya dönüktü. Şimdi atın yönünü sola döndermişiniz. Atın sağ ayağı öndeydi, şimdi sol ayağı önde. Siz sağ olamazsınız. Siz merkez sola doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. Seçimde millet bunun gereğini yapacak'' ifadelerini kullandı.

Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş ise, muhalefet kulisinden Genel Kurul salonuna girerek, Kandoğan'a sert tepki gösterdi. Sarıbaş daha sonra Kandoğan'a doğru koşmaya başladı. Ayağı halıya takılan ve tökezleyen Sarıbaş'ı Anavatan Partisi Kars Milletvekili Selami Yiğit, Mardin Milletvekili Muharrem Doğan ve Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı durdurdu. Kandoğan'ın ifadelerinden sonra söz alarak, yerinden açıklamada bulunan Anavatan Partisi Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı, siyasete

kalite ve itibar kazandıracak müessesenin Meclis olduğunu söyledi. Gaydalı, Kandoğan'ın saygıdeğer bir arkadaşları olduğunu, Denizli halkının oylarını alarak Meclis'e geldiğini ifade ederek, ''2 sene koca iktidar grubuna meydan okuyup, böyle dönüş yapabilmek kolay değil'' dedi. Gaydalı, küfür ve yanlışla siyaset olmayacağını söyledi.

Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın 'kırat' ile ilgili sözleri üzerine kürsüye Gelen Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, "Biz bütün atları birleştirsek, Ümmet Kandoğan kadar dönemez. Bu yangın niye, bu kudurmuşluk niye?" dedi. Sarıbaş, "Biz 19 arkadaşımızla buradayız. Ama oylama sonuçları 361 çıkıyor. Grubunuza sahip çıkın. Kameralarla tespit yaptırıyorum. AK Parti'den kimlerin katılıp, kimlerin katılmadığını tespit ettireceğim" diye konuştu.

(AU-OK-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu'nda Sert Tartışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement