TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Develi."AK Parti politik kabızlık çekiyor."

05.06.2013 16:28

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, AK Parti'nin "politik kabızlık çektiğini, bunun için sorunları yönetemediğini ve çözüm üretemediğini" öne sürdü.

TBMM Genel Kurulu'nda, Başkanvekili Güldal Mumcu, milletvekillerine yerinden söz verdi. CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, gözaltına alınan bir kıza, polisin küfür ettiğini, taciz içeren sözler söylediğine ilişkin bir iddiayı dile getirdi. Bu polisin bulunmasını isteyen Sapan, "Başbakan'ın, Bülent Arınç'ın, İçişleri Bakanı'nın bir yakınına, kızına, eşine, şuna ya da buna bu laflar söylenseydi ne hissederdi acaba, merak ediyorum?" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Sapan'ın bu sözlerine tepki göstererek, "Bir iddiadan yola çıkarak ki yapılmışsa bunu biz de tasvip etmeyiz, bu sözü yansıtarak alakası olmayan kişilerle örnek verircesine ifade etmek gayri ahlakidir. Yanlış, yanlışla telafi edilmez. Biz sizlerin yöneticilerine bu tür örneklerle saldırgan bir tutum içerisine girmiyoruz. Bu sözlerinden dolayı kendisini kınıyorum ve özür bekliyorum" diye konuştu.

Sapan da yeniden söz alarak, "Ben bir tespit yaptım ve eksik bile anlattım. Bu benim içimi acıttığı için bana yapılmış gibi hissettim için bunları burada ifade ettim. Tabi ki özür dilenecek bir şey yok ama örneklerime sizi de ilave edebilirim. Sizin başınıza gelseydi ne hissedersiniz?" diye sordu.

Genel Kurul'da, gruplar adına yapılan yerinden konuşmalarda da Miraç Kandili ve Çevre Günü kutlandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu'nun gündemden çıkarılmasını ve yeni anlayışla yeniden gündeme alınmasını istedi.

Daha sonra, BDP'nin mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugüne ele alınması önerisi görüşüldü.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, "AK Parti politik kabızlık çekiyor. Bunun için sorunları yönetemiyor ve çözüm üretemiyor. Parlamentoyu çalıştırmak, halkın sesine kulak vermektir" dedi. Develi, toplumun "yetti artık" dediğini savundu.

Genel Kurul'da, BDP'nin grup önerisinin kabul edilmemesinin ardından MHP'nin grup önerisinin görüşmelerine geçildi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement