TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, Eski Başbakanlardan Ulusu'yu Dinledi - Son Dakika
Politika

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, Eski Başbakanlardan Ulusu'yu Dinledi

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, Eski Başbakanlardan Ulusu\'yu Dinledi

Eski Başbakanlardan Bülend Ulusu, 12 Eylül darbesinin ardından Başbakanlık görevini kabul ettiği için pişman olmadığını açıkladı.

14.06.2012 12:49

Eski Başbakanlardan Bülend Ulusu, 12 Eylül darbesinin ardından Başbakanlık görevini kabul ettiği için pişman olmadığını açıkladı.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan 12 Eylül Darbesini Araştırma Alt Komisyonu, bugünkü toplantıda 1980 darbesinin ardından Başbakanlık görevini üstlenen, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülend Ulusu'yu dinledi. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulusu, yalnız 12 Eylül'ü değil hiçbir darbeyi tasvip etmenin mümkün olmadığını söyledi. Ulusu, 12 Eylül'ün tanığı olarak bugün ne mesaj vermek istediğinin sorulması üzerine, "Mesajım devlette istikrar olmalı. İstikrar olduktan sonra ekonomi ona göre düzgün gidiyor, sıkıntı olmuyor. Ben 2.5 sene müsteşarlık yaptım. 5 bakanla çalıştım. 6 ayda bir hükümet değişikliği demek bu. Ne kadar uzun süre çalışılırsa memlekete o kadar yararlı hizmetler oluyor. Kısa süreli görevden ayrılmalar hizmette kusur meydana çıkarıyor. O bakımdan benim mesajım istikrar" diye konuştu.

Darbe sonrası Başbakanlık görevini kabul etmesinden dolayı yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine Ulusu, "Görev verilince tabii ki biri yapacak onu. Aklımız erdiği kadar yaptık" dedi.

Ulusu, 'Pişman mısınız?' sorusuna ise, "Pişman olur muyum hiç. Hizmet yaptım" karşılığını verdi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanmasıyla ilgili yorumunun sorulması üzerine Ulusu, "Onlara karışmam. Yargıya hiç karışamam" diye konuştu.

Ulusu, 'O güne bugünden baktığınızda darbe olmadan atlatılabilir miydi?' sorusuna şu karşılığı verdi:

"Süleyman bey ne dedi? Dünkü çamaşır bugünkü güneşte kurutulmaz. O zamanın şartları başka. Her devrenin şartına göre konuşmak lazım. Tabii olması arzu edilmez her zaman. Ben o zaman bile tasvip etmedim. Çünkü 60 ihtilalini de yaşadım ben. 60 ihtilalini duyduğum zaman ağzımdan çıkan ilk kelime 'eyvah' dedim. Darbe hiçbir zaman arzu edilmez." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, Eski Başbakanlardan Ulusu'yu Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement