Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu - Son Dakika
Politika

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu. Yaklaşan seçimlere yönelik açıklamalarda bulunan Ocaklı, Cumhur ittifakı olarak sahada olduklarını ve memleketin patates soğan yüzünden terk edilecek bir memleket olmadığını ifade etti.

15.04.2023 11:59  Güncelleme: 13:11

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Yaklaşan 14 Mayıs seçimine yönelik konuşan Ocaklı, "Bizim anlımız ak, kalbimiz vatan sevdasıyla atıyor. Bizler talimatı, emri sadece cumhurbaşkanımızdan alırız. Bazıları gibi Kandil'den gelen talimatlarla siyaset yapmayız. Gece sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı. 'Şile nasıl gidiyor, neler yapıyorsunuz?' diyerek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. Kendilerine Cumhur ittifakı olarak sahada olduğumuzu kapı kapı dolaştığımızı anlattım. Bu memleketin patates soğan yüzünden terk edilecek bir memleket olmadığını ifade ettim" dedi.

Ocaklı, "Yaşanılan felaketin ardından, Cumhur ittifakı dahilinde sayın cumhurbaşkanımız ve diğer siyasi partilerin genel başkanlarının almış oldukları karar doğrultusunda bu seçim kampanyasında sesli araçlar kullanılmayacak, sade bir seçim kampanyası sürdürülecek. Kararın ardından biz de Şile AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin sembolik olarak açılışını gerçekleştirdik. Ama şunu da ifade etmek isterim buradaki sessizliğimiz arazideki sesimizin sesi olacak" diye konuştu.

"OYUNUN BÜYÜKLÜĞÜNÜN FARKINDAYIZ"

Ocaklı, "Bu seçim cumhuriyet tarihinin yaşadığı en önemli seçimlerinden biri. Elbette her seçim kendine göre ve önemi vardı. Ancak bu seçim her hangi parti bir parti seçimi olmaktan çıktı. Artık günümüzde teknoloji var,tek yanlı yayınlara bağlı kalmadan her kanala veya gazetelere bir bakın. Herkes kimlerin kime ne mesaj verdiklerini görsün. Devletimiz, ülkemizin her noktasındadır. İnsanlar her yerde istediğini alıp özgürce yaşıyabiliyor.  Hatta bazıları boğazda lüks villalarda oturabiliyor. Kim sana ne engel koyuyor, ayrım yapmak isteyenlere Şile'den sözümüz olsun bu memleketi bölemeyeceksiniz, bu memleketi böldürmeyeceğiz, buna fırsat vermeyeceğiz. Oyunun büyüklüğünün farkındayız. Bu milletimiz gerekeni yapacak buna inancımız, milletimize güvenimiz tamdır" ifadelerini kullandı.

Ocaklı, "Patates, soğan, güle güle Erdoğan ne demek bu? Patates soğan bugün vatanın varsa ekersin ama vatanın olmazsa nereye ekersin? Ukrayna gibi etrafımızda birçok savaş var ama Türkiye dimdik olarak ayakta. Tarihinde ilk defa kendi uçağını, helikopterini, savaş gemisini, otomobilini, silah savunmasını yapan, kendi doğalgazını arayan ve bulan, kendi petrolünü arayan, Türkiye cumhuriyeti devleti var. Unutmayın tarihte daha düne kadar kendi arabasını yapan Türkiye cumhuriyeti vardı ama birileri 'hadi oradan' dedi. Nedeni kendi araçlarını ülkemizde satmak derdinde oldular. Bunu görmeyen gözleri Allaha havale ediyoruz. Bu milli bir duruş ve bu ülkenin beka meselesidir. Bugün artık herkes taraf olmak zorundadır. Kandilden sürekli açıklamalar geliyor. Şile'den Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş değerli insanlarımıza da seslenmek istiyorum. CHP'nin içinde CHP'li, ulusalcı bırakmadılar, 'Atatürk' diyen adam bırakmadılar. Herkese yol verdiler ama lafa gelince cumhuriyetten, Atatürk'ten bahsediyorlar. Peki ama bu değerlere kim sahip çıkıyor diye sormak lazım" dedi.

"ŞİLE HALKINA GÜVENİYORUZ"

Ocaklı, "Gece sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı. 'Şile nasıl gidiyor, neler yapıyorsunuz?' diyerek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. Kendilerine Cumhur ittifakı olarak sahada olduğumuzu kapı kapı dolaştığımızı anlattım. Bu memleketin patates soğan yüzünden terk edilecek bir memleket olmadığını ifade ettim. Kendileri de 'Şile halkı Türkiye cumhuriyetini devletinin her zaman yanında oldu, bizler Şile'ye güveniyoruz. Ama boş bırakmak yok' dedi. Ben de 'Şile halkı gereğini yapacaktır bundan endişeniz olmasın' diye kendilerine söz verdim" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement