Sarıgül'den Ahmet Vefik Alp Hamlesi - Son Dakika
Politika

Sarıgül'den Ahmet Vefik Alp Hamlesi

Sarıgül\'den Ahmet Vefik Alp Hamlesi

İstanbul'da Kadir Topbaş ile yarışacak olan Mustafa Sarıgül, Ahmet Vefik Alp'i yanına almak için çalışmalara başladı.

30.01.2014 15:57  Güncelleme: 16:15

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül seçimlerde en önemli siyasi rakibi Kadir Topbaş'a karşı önemli bir atak yapmaya hazırlanıyor. Sarıgül dünyaca tanınan mimar Ahmet Vefik Alp'i kadrosuna katma hazırlığında. Siyasi kulislerden sızan bilgillere göre Sarıgül, AK Partili rakibi Kadir Topbaş'ı MHP ve eğitimli kararsız seçmen tabanında alacağı oylarla geçmeyi planlıyor.

SARIGÜL'DEN SÜRPRİZ ATAK

Sarıgül bu amaçla Adalar'dan bağımsız belediye başkanlığı adaylığını koymayı düşünen Ahmet Vefik Alp'i yanına almak için girişimlere başladı. Gazeteport'ta yer alan habere göre; Sarıgül aracılarla dolaylı yoldan Ahmet Vefik Alp ile irtibata geçti. Alp'in öne sürdüğü bazı şartlar kabul edildi. Sızan bilgilere göre Alp'in istediği Belediye Meclis Başkan vekilliği görevine onay çıktı. Ancak prensipte varılan bu anlaşma henüz resmileşmedi. Genel Merkez'in vereceği onaydan sonra bu anlaşma törenle açıklanacak.

İDDİALARI DOĞRULADI

Ahmet Vefik Alp ise Sarıgül'ün kendisine böyle bir teklifte bulunduğunu kabul etti. Ancak Alp, bu teklif ile ilgili henüz bir anlaşmaya varmadıklarını belirtti. Alp "Doğrudur, Sarıgül bana aracılar vasıtası ile böyle bir teklifte bulundu. Benim kendisine böyle bir çalışma halinde bazı şartlarım oldu. Ancak görüşmenin ucu şu anda açık. Henüz bir anlaşma sözkonusu değil" dedi.

AHMET VEFİK ALP KİMDİR?

1948'de Kızıltoprak'ta doğan Ahmet Vefik Alp, 967’de İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesini, 1971’de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitirerek mimar, 1973’te Yüksek Mühendis Mimar oldu. İstanbul Teknik Üniversitesine asistan olarak atandı. Amerika’da yüksek lisans ve doktora yaptı. Tez çalışmaları ve makaleleri birçok dilde yayınlandı.

1982’de Suudi Arabistan Kral Fahd Üniversitesine davet edildi ve burada 7 yıl boyunca dersler verdi; birçok mimarlık projesine imza attı. 1984’de doçent, 1989’da Birleşmiş Milletler Teşkilatının himayesindeki “Uluslararası Mimarlık Akademisi” profesörlüğüne getirildi.

2000 yılında Yüksek Bilim Konseyinin teklifi üzerine “Uluslararası Mimarlık Akademisi” tarafından 16 ülkeden 21 üyenin oybirliği ile “Büyük Usta” mertebesine yükseltildi. Prof. Alp, 1999-2002 yılları arasında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. İngilizce ve Fransızca’yı çok iyi derecede bilen Prof. Alp, evli iki çocuk babasıdır.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Sarıgül'den Ahmet Vefik Alp Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • EZGI: OYUM SARIGÜLE DIYENLER YESILE TOPBASA DIYENLER KIRMIZIYA 75 46 Yanıtla
  • halil: pkk lılar akp ye verince helal mhp liler sarıgüle verince harammı 57 29 Yanıtla
  • HALİL: SARIGÜLÜN RAKİBİ KİM TAYYİP ERDOĞANMI TOBBAŞMI HANİ DERLERYA ERKEKSENİZ TEKERTEKERGELİN 54 18 Yanıtla
  • LİDER: BU CHP'Yİ ANLAMADIM,ANLAMADIM,ANLAMIYACAĞIM UKRAYNA'DA KAOS OLUYOR ÜLKE FELAKETİN EŞİĞİNDE DEMOKRASİ ADINA ORANIN HALKINA DESTEK OLUYOR,MISIRDAKİ DARBEDE HİRİSTİYANLAR BAŞA GELİYOR DEMOKRASİ ADINA SİSİ'YE DESTEK OLDU.SURİYE'DE ESAD HALKINA ZÜLÜM EDİYOR,HALKINA BOMBALAR ATIYOR CHP DEMOKRASİ ADINA ESAD'A DESTEK VERİYOR.VE ŞİMDİ DE ÜLKEMİZDE TARİHE GEÇECEK DEVRİM NİTELİĞİNDE PROJELERİMİZE,DÜZELEN EKONOMİMİZE,HALK BANKAMIZA FİTİL ATEŞİNİ ATAN VE ORTA DOĞUDAN GELEN ENERJİ'YE SEKTE VURMAYA ÇALIŞAN HEP BU PARTİ CHP PARTİSİ İLE YANDAŞ MEDYALARIDIR.ALLAH İÇİN ÜLKEMİZ İÇİN BİRŞEYLER YAPIN,YAPINKİ HERKES SİZLERE DE DUA ETSİN.LAF DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ.ÜLKEMİZİN KALKINMASINI İSTİYORUZ.BUNLARA SADECE DİK DURAN BİRİ VARSA ODA ANADOLUNUN BAĞRINDAN ÇIKAN MİLLİ KAREKTERLİ ERDOĞAN İKTİDARIDIR. 30 38 Yanıtla
  • USTA: SARIGÜL SEN GİT KÖFTE PİYAZ İŞİ YAP EN İYİSİ. 36 31 Yanıtla
  • cafer: doğruysa mükemmel bir hamle olur inşallah 31 27 Yanıtla
  • al al: al mustafam al.. ahmeti al.. onu al bunu al..ama seçim sonunda alacağın şey belli.. sonuç olarak tabi.. içiniz fesattır alacağın şey değince aklınıza başka şeyler gelir sonuç diye belirteyim dedim.. malum chp lilerin büyük kısmı büyük akıl tutulmaları yaşadığı için.. darbe girişimleri başarısız oluyo.. ahmetin yanında iki kişi daha alda en azından okey king pişpirik falan atarsınız seçimden sonra... 21 27 Yanıtla
  • kemal bayram: Sarigül evela hakkinda ki yolsüzlülari temizlesin yüzünü yikasin özür dilesin sonra halkin karsisina ciksin Sarigül istanbul u perisan eder yaninda cok tehlikeli yeyiciler var aman istanbul lular dikkat esin süsüzlük cöp pislikleri baslar butce biter. 10 37 Yanıtla
  • voltran: yahu anla artık voltranıda oluştursan kazanamazsın.. 22 22 Yanıtla
    aç tavuk buğday ambarı: kaç seçimdir kurduğun hayallerden sonra bir hayalle daha avun sen.. hayal kurmaya yasak yoktur.. avun yavrum sen avunn şirin masum chp li seni.. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement