Şanlıurfa: Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Yetkin'den Açıklama - Son Dakika
Politika

Şanlıurfa: Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Yetkin'den Açıklama

Şanlıurfa: Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Yetkin\'den Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Harran ve Akçakale İlçeleri'ne yaptığı gezi ve incelemeleri değerlendirerek, iktidarın herkesi rahatlattığını söyledi.

26.07.2006 13:03

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Harran ve Akçakale İlçeleri'ne yaptığı gezi ve incelemeleri değerlendirerek, iktidarın herkesi rahatlattığını söyledi.

Yıldızsarayı Konukevi'nde AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci ile basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Yetkin, "Hükümetin işbaşına gelmesiyle ülkede yaşanan kaos dönemi sona ermiştir. Harran ve Akçakale İlçe merkezleri kırsalında çalışmalara devam ediyorum. Hükümetin il genelinde yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek ve muhtarlar başta olmak üzere seçmenlerin sorunlarını dinliyorum" dedi. Eğitim, sağlık ve ulaşımda kente önemli yatırımlar yapıldığını aktaran Yetkin, otoyolun Ağustos ayı içerisinde, uluslararası havaalanınınsa bu yıl sonuna kadar hizmete gireceğini ifade etti. Köylere yönelik çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü anlatan Yetkin, köylerdeki yol ve su sorununun tamamen çözüleceğini kaydetti. GAP'ın devreye girmesiyle sulu tarıma geçen Harran ve Akçakale bölgesinin en büyük sorunlarından birinin çoraklaşma ve yapılacak drenaj çalışması olduğunun altını çizen Yetkin, "Köy Hizmetleri'nin kapatılmasıyla drenaj çalışmalarını gerçekleştirme işi İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne devredilmiştir. Özel idarenin bütçesiyle bu sorunun kısa sürede çözülmesi mümkün değildir. TBMM tatile girmeden bu sorun üzerinde bir fizibilite çalışması yaparak yetki devrinin Devlet Su İşleri'ne (DSİ) verilmesi yönünde kanun değişikliği teklifi hazırlayıp gündeme sunduk. TBMM'nin açılmasıyla teklifin kısa vadede gerçekleşmesi yönünde girişimlerde bulunacağım. Yetki devrinin DSİ'ye verilmesiyle bu sorun hızlı bir şekilde çözülecek ve bölgede drenaj çalışmaları başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, eğitim sektörüne yapılan yatırımlar sayesinde derslik başına düşen öğrenci sayısının 50'nin altına düştüğünü öne sürdü. Ekinci, Cumhuriyet döneminin en fazla eğitim yatırımının hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini ifade ederek, yapılan derslikler sayesinde ilde eğitimde önemli adımlar atıldığını söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şanlıurfa: Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Yetkin'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement