Rektör Seçimleri Meclis'te - Son Dakika
Politika

Rektör Seçimleri Meclis'te

Rektör Seçimleri Meclis\'te

YÖK Genel Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunduğu rektör isimlerinin belirlenmesinde yaşanan tartışma Meclis gündemine taşındı.

22.07.2008 17:20

YÖK Genel Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunduğu rektör isimlerinin belirlenmesinde yaşanan tartışma Meclis gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde üniversitelere rektör atamalarının öncesinde, YÖK'ün, "tarihinde hiç görülmedik şekilde siyasi baskı altında olduğu" yolunda iddialara yer veren Selvi, bazı kişi ve grupların YÖK Başkanı'nı bizzat ziyaret ederek, rektör olacakların isimlerinin tek tek dayatıldığı şeklindeki iddiaların da kaygı verici olduğunu belirtti. CHP'li Selvi, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"-Ataması yapılacak rektörler konusunda, Hükümetiniz ve partiniz tarafından YÖK Başkanı'na doğrudan veya dolaylı bir şekilde baskılar yapıldığı, hatta liste verildiği iddiaları doğrumudur?

-2004 yılında yapmış olduğunuz bir konuşmada Üniversitelere ilişkin olarak, "Üniversitelerin parasını ben veriyorum, binasını ben yapıyorum, profesörlerin maaşını da ben veriyorum, tabii ki üniversiteyi de ben yönetirim' anlayışını ortaya koymuştunuz. Rektör atamalarına yapılan müdahaleler bu anlayışınızdan mı kaynaklanmaktadır?" (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Rektör Seçimleri Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement