Perinçek İzmir'den Bağımsız Aday - Son Dakika
Politika

Perinçek İzmir'den Bağımsız Aday

Perinçek İzmir\'den Bağımsız Aday

İP Lideri Doğu Perinçek İzmir 2'nci bölgeden bağımsız aday olacak.

07.04.2011 13:50  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞÇİ Partisi, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde yüzde 10'luk baraja takılmamak için 40 seçim bölgesinde Cumhuriyetçi Güçbirliği'nden bağımsız adaylara destek verecek. Cumhuriyetçi Güçbirliği, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'i İzmir 2'inci bölgeden bağımsız aday göstereceğini açıkladı.

Cumhuriyetçi Güçbirliği Yürütme Kurulu Sözcüsü Erdoğan Özer, İzmir'deki Ege Palas Oteli'nde gerçekleştirilen toplantında İzmir 1'inci ve 2'inci bölge adaylarını açıkladı. Özer, 1'inci bölgeden İP Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Korgeneral Yaşar Müjdeci, 2'inci bölgeden ise 4 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'i aday göstermeye karar verdiklerini açıkladı. Özer, "Antidemokratik yüzde 10 barajı dikkate alındığında, Meclis'te yeni bir grup oluşturmak, ancak seçimlere bağımsız adaylar bloğu ile girmekle mümkün olacaktır.

Cumhuriyet Güçbirliği adayları Meclis'te grup kuracak. AKP iddia ettiği oyu alsa bile hükümet kurabilecek 276 milletvekilini çıkaramayacak. AKP ve BDP harici partilerle birlikte milli hükümet kurulacak" dedi.İP Genel Başkan Yardımcısı 2'inci bölge adayı Yaşar Müjdeci vatan ve millet için biraraya geldiklerini söyledi. Müjdeci, İP'nin bağımsız adayların katılacağı 40 seçim bölgesi dışındaki yerlerde seçime kendi milletvekili adaylarıyla katılacağını söyledi.

Bu yönteme bağımsız adayların barajdan etkilenmemesi nedeniyle, İP'ni seçimlerden alıkoymamak için başvurduklarını belirten Müjdeci, "Bu nefsi müdafadır. Daha önce BDP aynı şekilde Meclis'e girdi. Anayasa, seçim kanundaki boşluklardan yararlanarak girdiler. Onlar yaparken, biz memleketini seven İP'liler niye yapmasın" dedi. Müjdeci, Atatürkçü Düşünce Derneği içindeki, bu adaylık yöntemine bazı karşı çıkışların Dernek'teki iç anlaşmazlıklardan kaynaklandığını söyledi. Doğu Perinçek adına ise İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen konuştu. Şen, Perinçek'in selamlarını ve teşekkürlerini ilettiğini belirterek, Cumhuriyet Mitingi gerçekleştiren İzmirlilere güvendiğini söyledi. Toplantıya katılan 150 kişi adaylıkları ayakta alkışladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Perinçek İzmir'den Bağımsız Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement