Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "Van'da Görev Yapacak Öğretmenler İçin Daire ve Pansiyon Hazırladık" - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "Van'da Görev Yapacak Öğretmenler İçin Daire ve Pansiyon Hazırladık"

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "Van\'da Görev Yapacak Öğretmenler İçin Daire ve Pansiyon Hazırladık"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van'da richter ölçeğine gere 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından, bölgede görev yapacak öğretmenler için Van'da 48 daire kiraladıklarını, Erciş'te de 200 yataklı pansiyon hazırladıklarını ve ana okullarının birer sınıflarını da bekar kadın öğretmenler için hazırlattıklarını söyledi.

16.11.2011 13:11

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van'da richter ölçeğine gere 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından, bölgede görev yapacak öğretmenler için Van'da 48 daire kiraladıklarını, Erciş'te de 200 yataklı pansiyon hazırladıklarını ve ana okullarının birer sınıflarını da bekar kadın öğretmenler için hazırlattıklarını söyledi. Dinçer, Van'da 5 Aralık'ta da okulların açılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Karaman'da oturan ve 2 gün önce Konya'da Özel Farabi Hastanesi'nde diz protez ameliyatı olan 72 yaşındaki annesi Ayşe Dinçer'i hastanede ziyaret etti. Dinçer'e, Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin eşlik etti.

Ziyaretin ardından hastane çıkışında açıklama yapan Bakan Dinçer, "Annem başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat sonrası daha iyi bir hayat kalitesi bekliyoruz" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE ÖĞRETMENELER İÇİN DAİRE VE PANSİYON

Van'da meydana gelen depremin ardından o bölgede görev yapacak öğretmenlerin barınma problemini gidermek için çalışma yaptıklarını ifade eden Bakan Dinçer, şunları söyledi:

"Depremden sonra kışın ağır şartlar altında çok sıkıntılar yaşayacak gibiyiz. Başka bir aksilik olmazsa 5 Aralık'ta eğitime başlayacağız. Öğretmenlerimizin yaşam kalitelerini etkilemeyecek şekilde tedbirler almaya çalışıyoruz. Özellike öğretmenlerimiz için Van'da 48 daire kiraladık. Erciş'te de 200 yatalı bir pansiyon hazırladık. Ana okullarının birer sınıflarını boşalttık. Buralara özellikle bekar kız öğrencilerin yerleşmesi için hazırlık yapıyoruz. Bunlar yeterli olmazsa konteyner hazırlayacağız. Öğretmenlerimiz hayatlarını orada idame ettirecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Okulların richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremden önce 14 Kasım'da başlamasını planladıklarını belirten Bakan Dinçer, "İkinci depremden sonra okullarımızı gözden geçirmek için tarihi uzattık. Eğitime başlamayı oradaki hayatın normalleşmesi olarak görüyoruz. Bu yüzden 5 Aralık'ta eğitim başlayacak" dedi.

Bakan Dinçer, daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından Şeyh Şamil Mahallesine yapılacak olan Sosyal ve Kültürel tesisin temel atma törenine katıldı.

BELEDİYELER SOSYAL TESİSLER İÇİN OKULLARI KULLANSIN

Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada belediyelere çağrıda bulunarak, belediyelerin gerekli olan yerlerde sosyal tesis yapmalarını, diğer yerlerde ise okulları, vatandaşlar için sosyal tesis olarak kullanabileceklerini ve böylelikle okulların da günlük hayatta kullanılabilir bir yer haline gelebileceğini ifade etti.

Bakan Dinçer, temel atma töreninin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 'Van'da Görev Yapacak Öğretmenler İçin Daire ve Pansiyon Hazırladık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement