Milletvekillerine Grip Aşısı - Son Dakika
Politika

Milletvekillerine Grip Aşısı

Milletvekillerine Grip Aşısı

Bazı milletvekilleri aşı yaptırırken, bazıları yaş ve iğne korkusu nedeniyle aşı olmak istemedi Aşı olmayan Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "Biz köylü çocuğuyuz, kudretten aşılıyız" derken, A...

13.11.2013 16:40

TBMM Sağlık Merkezi'nce, milletvekillerine gribe karşı korunmaları için aşı yapıldı.

Sağlık merkezi tarafından kulislerde kurulan stantlarda bazı milletvekilleri aşı yaptırırken, bazıları ise iğne korkusu ya da yaş nedeniyle aşı olmak istemedi.

Aşı yaptıran milletvekillerinden AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül her sene aşı yaptırdığını belirterek, immünal sistemin korumasını daha kuvvetlendirebilmek için aşı olmakta fayda olduğunu, ancak zamanlamasını iyi tayin etmek gerektiğini söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, gribal enfeksiyondan korunabilmek için  böyle bir aşı uygulamasının son derece büyük faydası olduğunu vurgulayarak, "Grip aşısı olunca sadece gribe karşı bağışıklığımız uyarılmakla kalmıyor. Vücuttaki tüm  bağışıklık sistemini uyardığı için de başka hastalıklara karşı o aşının etkinlik süresi zarfında ilave bir bağışıklık artışı kazandırıyor" dedi.

Ramazanoğlu, vatandaşlara örnek olmak bakımından Meclis'te böyle bir çalışmanın yapılmasının güzel bir şey olduğunu belirterek, TBMM'ye teşekkür etti.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da milletvekillerinin hepsinin grip aşısı olması gerektiğini ifade ederek, "Biri olduğunda öbürlerine dağılır, Meclis'in hepsi grip olur" dedi.

Eski Meclis başkanlarından AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da grip aşısı oldu.

Grip aşısı yaptırmayan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, çocukken yapılan aşılarının hepsinin tuttuğunu belirterek, "Biz köylü çocuğuyuz, kudretten aşılıyız. Evelallah  toprak aşısı var bizde" diye konuştu.

Kuzu, gülerek, daha önce de beden yaşının 45 çıktığını söyledi.

Gazetecilerin "İğre korkusu mu?" sorusu üzerine Kuzu, "Yok, hiç öyle  şey olur mu" diye karşılık verdi.

"Gribe karşı nasıl korunacaksınız?" sorusuna da Kuzu, "Ben çok nadir grip olurum. O da öyle aşılık filan bir şey değil.  Aşı biraz belli yaştan sonra. Tabii  ben bugüne göre konuşuyorum 95-96 yaşında ne yaparım onu bilmiyorum. Böyle bir sınır koyduk kendimize" yanıtını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da iğneden korktuğunu belirterek aşı olmadı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekillerine Grip Aşısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement