Milletvekili Toptaş'tan Bakan Çelik'e Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

Milletvekili Toptaş'tan Bakan Çelik'e Soru Önergesi

Milletvekili Toptaş\'tan Bakan Çelik\'e Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Afyonkarahisar Müzesi inşaatının neden taahhüt edilen tarihte bitirilmediğini sordu.

16.01.2014 15:35

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Afyonkarahisar Müzesi inşaatının neden taahhüt edilen tarihte bitirilmediğini sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği soru önergesinde, Afyonkarahisar-İzmir karayolunda yapımına başlanan yeni müzenin 19 Aralık 2012 tarihinde bitirileceğine dair yüklenici firma tarafından verilen taahhüdü hatırlatan Toptaş, inşaatın halen devam ettiğini söyledi. Toptaş, verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Afyonkarahisar merkezinde bulunan Afyon Müzesi'nin yerine Ankara-İzmir karayolunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü arasında yapılan protokolle yeni müze yapımı kararlaştırılmıştır. 24 Aralık 2011 tarihinde dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan yeni müzenin inşaatının 19 Aralık 2012 tarihinde bitirilmesi için firmadan söz alınmıştır. 2012 yılının Ağustos ayında müze inşaatında incelemelerde bulunan dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yetkililere 2013 yılının Şubat ayına kadar bitirilmesine yönelik talimat vermiştir. Bu çerçevede, Afyonkarahisar'a yapılan yeni müze inşaatının müteahhidi, TOKİ'den inşaatı bitirme süresine yönelik uzatma talebinde bulunmuş mudur? Kaç kez süre uzatımı yapılmıştır? 27 Aralık 2013 günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, 'Müzemizi önümüzdeki sene inşallah açacağız. Müze biraz gecikti, gecikme müteahhidin iflas etmesinden kaynaklandı' demiştir. Yeni müze inşaatını alan firma iflas etmiş midir? Bugün itibarıyla bu firma TOKİ tarafından yapılan kaç projeyi yürütmektedir? Açıklar mısınız? Toplu Konut İdaresi resimi internet sitesinde 2013 yılının Şubat ayında bitirileceği belirtilen ama 2 yıldır bitirilemeyen Afyonkarahisar Müzesi inşaatı ne zaman bitirilecektir? Yeni yapılan müzenin adı ne olacaktır? Müzeye 'Kocatepe' ismini vermeyi düşünüyor musunuz?" - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Toptaş'tan Bakan Çelik'e Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement