Milletvekili Öz, Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Milletvekili Öz, Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği'ni Ziyaret Etti

Milletvekili Öz, Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği\'ni Ziyaret Etti

Malatya'da Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti iktidarı olarak terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti."Son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili çok değişik"...

01.09.2012 13:24

Malatya'da Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti iktidarı olarak terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

"Son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili çok değişik spekülasyonlar yapılıyor" diyen Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Şunu net olarak söylemek istiyoruz ki, önemli olan bataklığı kurutmaktır. Sineklerle mücadeleyle bir noktaya varılamamıştır. Terörde de öyle. 35 yıldır terör bu ülkenin başının belasıdır. ve 35 yıllık süre içerisinde de Türkiye'deki tüm siyasi partiler, teröristlerle silahlı mücadeleyi yapmışlardır. AK Parti'de iktidara geldiği günden bu yana terörizmle ve terörle silahlı mücadele hiç geri adım atmamıştır ve bu konuda gerek silahlı kuvvetlerimize gerekse de Emniyet Genel Müdürlüğü'ne her türlü desteği ve yetkiyi vermiştir. Terörizmle ve terörle sonuna kadar mücadelemiz devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini kaydeden Öz, "Yalnız AK Parti olarak bizim yapmış olduğumuz farklı şeyler var. Bu farklı şeyler, değişik siyasi partiler tarafından istismar edilebiliyor. 'Siz bu teröristlere çok fazla yüz verdiniz' diye eleştiriler alıyoruz. Bizim yüz verdiğimiz yok. Biz o bölgede bireysel hak ve özgürlüklerin kullanılması anlamında oradaki PKK denilen terör örgütü ve onların siyasi uzantıları istedikleri için değil, o bölgedeki Kürt kardeşlerimizin hakları olduğu için biz birçok hakkı verdik. Ama ne yazık ki terör örgütü ve onların siyasi uzantıları 'Bunları biz söke söke aldık' diyorlar. Hiç alakası yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir zaman terör örgütüne boyun eğmemiştir, bundan sonra da eğmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZLE, GÜNEYDOĞU MESELESİYLE, PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TAMAMIYLA AYIRMAMIZ GEREKİYOR"

Milletvekili Öz, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Kürt kardeşlerimizle, Güneydoğu meselesiyle, PKK terör örgütünü tamamıyla ayırmamız gerekiyor. Çok net olarak söylüyorum; o bölgede bir terör meselesi var. ve o bölgedeki insanların çocukları kandırılarak, tehdit edilerek dağa çıkarıldı. Dağa çıkan teröristler, silahı tuttuğunda Mehmetçiğimiz de ona gereğini yapıyor, onu orada etkisiz hale getiriyor. Bu tabloya baktığımızda hepimiz bir teröristin etkisiz hale getirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Bunu çok net konuşmak lazım. İçimizden geldiği gibi konuşuyorum. Ama şunu da unutmamak gerekiyor; öldürülen, etkisiz hale getirilen her teröristin yerine o evden 3-5 kişi daha terörist oluyor. Çünkü terör örgütü bunu istiyor. Kendisine malzeme lazım. Gidiyorlar o eve, 'bir oğlunuz daha öldü' veya onlara göre daha başka bir şey söylüyorlar ve o evden vatandaşın çocuğunu alıp götürüyorlar. Dolayısıyla biz bu işin bitmesini istiyorsak, tabi ki silahı doğrultan teröriste çiçek verecek halimiz yok. Onlarla silahlı mücadelemiz devam edecektir. Ama bizim o bölge halkını teröristlerden uzaklaştırmamız gerekiyor. Bu işin tek çözümü o bölge halkı ile terör örgütünün arasına mesafe koymaktır. Ülkeyi bölmeye çalışanlar avuçlarını yalayacaklar."

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMELİYİZ"

Gazilere ve şehit yakınlarına birçok haklar verildiğine dikkat çeken Öz, "Bu ülkede bağımsız ve özgür bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Eğer bu ülkede vatanımızın bütünlüğü esasında hakikaten bir yaşam varsa daha önce dökülen kanlarla orantılıdır. Biz eğer şehitlerimize ve gazilerimize karşı vefa borcumuzu, onlara karşı olan manevi ve maddi sorumluluklarımızı yerine getirmezsek, bu tam anlamıyla bir vefasızlık olur. Yani geçmişten beri şehit ve gazilerimizi hep anmışızdır. Belli zamanlarda, belli günlerde, belli tarihlerde ziyaret edilmiştir, onura edilmişlerdir ama bunlar hep sözde kalmıştır. Sayın Başbakanımızın talimatıyla iktidara geldiğimiz günden başlamak kaydıyla şehit, gazi ve şehit yakınlarımızla ilgili çok önemli bir yasa çıkardık. Bu yasada ikinci yakınının işe girmesinden tutun, TOKİ'den konut verilmesinden tutun, alacakları tazminatın, bağlanacak maaşların miktarından tutun birçok konuda şehit ve gazilerimize haklar verilmiştir. Yeterli mi? Yeterli değil. Çünkü eğer biz bu vatanda nefes alabiliyorsak, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Dolayısıyla bu yeterli değil ama yine de ülke imkanları doğrultusunda böyle bir yasal düzenlemeyi yaptık. Eksiklerimiz varsa bu eksiklerimizi de zaman içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.

Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs da, hükümetin yaptığı çalışmaların kendilerini çok memnun ettiğini aktararak, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bizlere vermiş olduğu ikinci iş hakkı var. Burada Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizzat bu terörün haricinde olmayan şehit anne babalarının çocukları bir defa dahi işe alınmamıştır. En azından terörden faydalanıp da, ikinci iş hakkını alanların haricinde diğerlerine en azından birincisinin verilmesini yetkililerimizden arzu ediyoruz. İkinci bir önemli konu da, TOKİ olarak Türkiye genelinde yaygınlaşan biz şehit aileleri olarak kanunen hakkımızı almış olduğumuz TOKİ'deki faizsiz krediden aldığımız dairelerin haricinde, Malatya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ile ve AK Parti Malatya İl Başkanımız Bülent Tüfenkçi ile yaptığımız görüşmeler oldu. Bu konuda yer tespitine gittiler. Bununla da bizzat Malatya milletvekillerimiz ve bilhassa AK Parti Malatya İl Başkanımızın ilgilenmesi istiyoruz. Şehit ve gazi ailelerinin TOKİ'deki faizsiz krediden bizde tekrar faydalanmak istiyoruz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Öz, Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği'ni Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement