Krize Karışan Merkeze Çekildi - Son Dakika
Politika

Krize Karışan Merkeze Çekildi

Krize Karışan Merkeze Çekildi

Ordu'da 'İslam'a Aykırı' Deyip Cami Tuvaletlerindeki Pisuvarları Kaldırtan Vali Ali Kaban, Merkeze Çekilmesini Değerlendirdi.

05.09.2009 01:35  Güncelleme: 21:27

Ordu’da ‘İslam’a aykırı’ deyip cami tuvaletlerindeki pisuvarları kaldırtan Vali Ali Kaban, merkeze çekilmesini, “Görevden alınmam pisuvar meselesi değil. Arkasında kim var bunu da öte dünyada öğreneceğim” diyerek değerlendirdi. Merkeze alınmaları dikkat çeken diğer iki vali de, MEB heyetiyle toplantıya gitmeyen Ardahan ve sel felaketi sırasında sıkıntılı günler yaşayan Rize valileri oldu.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün onayladığı Valiler Kararnamesi dünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Ardahan’ın ÖSS sınavlarında sonuncu olması üzerine bölgeye gönderilen Milli Eğitim Bakanlığı heyetinin toplantısına katılmayan il Valisi Selim Cebiroğlu, sel felaketi yaşayan Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’nin dokuz aylık valisi Zekeriye Şarbak ve Ordu’da cami tuvaletlerindeki pisuvarları ‘İslama aykırı olduğu’ gerekçesiyle kaldırtan Vali Ali Kaban merkeze çekildi.

Ordulu olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile karşılama krizi yaşayan Vali Kaban’ın yerine, Günay’ın bakanlığında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü görevini yürüten Orhan Düzgün atandı.

Vekil ‘Çekilip gitmeli’

Kararname ile merkeze alınan Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu’nu ise, ilinin ÖSS sınavlarındaki başarı sıralamasında son sırada yer alması sonrasında yaşanan gelişmeler yerinden etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu durumun nedenlerini araştırmak için 22 kişilik bir uzman eğitimci heyetini Ardahan’a gönderdiğinde, Vali Cebiroğlu’nun 5 günlüğüne İstanbul’a gittiği ortaya çıktı. Bu durumu öğrenen Ak Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, “22 bürokrat Ardahan’a geliyor, Vali toplantıda yer almıyor. Çok net söylüyorum, derhal çekip gitmeli” demişti. Cebiroğlu’ndan boşalan Ardahan Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Tekmen atandı.

Atandı, 9 ayda alındı

Geçtiğimiz günlerde sel felaketi yaşayan Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’nin 9 aylık valisi Zekeriya Şarbak da kararname ile merkeze alındı.

Vali Şarbak’ın, önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlık merkezinde önemli bir göreve getirilmesi bekleniyor. Rize Valiliği’ne ise Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu atandı.

Recai Akyel’in Sayıştay Başkanlığı’na seçilmesinden sonra boş bulunan Tokat Valiliği’ne ise İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Şerif Yılmaz atandı.

Hükümet verir alır kardeşim’

HENÜZ 9 ay önce İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Rize Valiliği’ne atanan Zekeriya Şarbak, son kararname ile merkez valiliğine alındı. Bir hafta önce izne ayrılan ve atama haberini Ankara’da öğrenen Şarbak, “Atama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, “Hükümet verir alır kardeşim. Söyleyecek bir şey yok. Bir açıklama da yapmıyorum. Hiçbir şey de bilmiyorum” dedi.

Şarbak, Çayeli ilçesi Çataldere köyü’nde yapımı süren ve Rize İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği iki ayrı Hidroelektrik santral (HES) inşaatına özel izin vererek çalışmaların devam etmesini sağlamış, yöre halkı bu karara tepki göstererek iki ayrı protesto gösterisi düzenlemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Krize Karışan Merkeze Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement