Katılımın Yoğun Olmasını Bekliyoruz - Son Dakika
Politika

Katılımın Yoğun Olmasını Bekliyoruz

Katılımın Yoğun Olmasını Bekliyoruz

BDP İstanbul İl Eş başkanı Asiye Kolçak, 17 Mart Pazar günü Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak Nevruz kutlamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

15.03.2013 13:01  Güncelleme: 15:46

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Eş başkanı Asiye Kolçak, 17 Mart Pazar günü Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak Nevruz kutlamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

'O AÇIKLAMAYI BİZLER DE HEYECANLA BEKLİYORUZ'

Partisinin İstanbul il binasında konuşan Asiye Kolçak, 'Kürt sorununun çözüme doğru gittiği bir süreçte BDP olarak 127 merkezde Nevruz Bayram kutlamaları yapacağız. Başlangıcını 13'ünde yaptık. İstanbul olarak her mahallede her ilçede barışçıl bir şekilde Nevruz kutlamalarını yapmaya başladık. Biz de İstanbul'un programını 17'sinde Kazlıçeşme'de yüz binleri beklediğimiz bir mitingle yapmaya çalışacağız. Özellikle Nevruz kutlamalarına Eş başkanımız Gültan Kışanak katılacağını belirteyim. Bu Nevruz bayramını bu sürecin ruhuna ve barışçıl bir şekilde hep birlikte kutlamaya davet ediyoruz. Bu sürecin önemi şurada. 21 Mart' ta İmralı'da yapılacak olan bir açıklama da var. O açıklamayı bizler de heyecanla bekliyoruz. Umuyoruz bu açıklama Türkiye'deki 30 yıllık kardeş kavgasının tümden sona ermesine vesile olur. Önümüzdeki günlerde çok daha güzel eşit ve özgürlük içinde bayramları ve günleri hep birlikte yaşayacağız' dedi.

'BİZ BDP OLARAK KİTLEMİZE HAKİMİZ'

Kolçak provakatif eylemlere karşı nası önlem aldıklarınının sorulması üzerine ' Bu hassas süreçte provakatif eylemler olabileceğini düşünüyoruz ve onları da hesaba katıyoruz. Bu konuda ilçe örgütlerimizle sayısı binleri aşan güvenlik oluşturduk bunun yanı sıra bizim tek başımıza bu güvenlik önlemini almamız mümkün değil. Aslında emniyetin bu önlemi alması büyük önem taşıyor. Emniyet ve valilik bu konuda kendi sorumluluğunu yerine getirirse sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Sosyal medyada provakatif söylemler duyuyoruz. Biz halkımızı tanıyoruz. Halkımız herhangi bir taşkınlık yapmayacaktır. Biz BDP olarak kitlemize hakimiz. Emniyet ve valilikten istediğimiz bu süreci provake edecek en ufak bir taşkınlığa neden olmadan güvenliği sağlamalarıdır ' yanıtını verdi.

Gazetecilerin İmralı'dan yapılacak açıklamayı sorması üzerine Kolçak, 'Sonuçta süreci olumlu etkileyecek açıklama olacağını biliyoruz. Sürecin diyalogla müzakereyle yürütülmesi yönünde bir açıklamanın olacağını bekliyoruz. Açıklamanın 21 Mart Nevruz günü yapılacağı söyleniyor' yanıtını verdi. Kolçak katılımın önceki yıllara oranla daha yoğun olmasını beklediklerini ifade ederek, 'Katılımın yoğun olmasını bekliyoruz. Onun dışında çok daha geniş bir kesimle aydın yazar siyasetçi konuklarla geniş bir katılımla gerçekleşeceğini düşünüyoruz' diye konuştu. Valilikten Kazlıçeşme'de yapılacak etkinlikle ilgili bir cevap gelip gelmediği sorusuna ise Kolçak, 'Hala cevap bekliyoruz ama olumsuz bir yaklaşımları yok. Şimdiden Nevruzun olacağı yönünde yaklaşım var. Herhangi bir aksi olumsuz bir tavır şu ana kadar bize yansıtılmadı' şeklinde yanıt verdi. Başbakan ve Cumhurbaşkanın'dan Diyarbakır'daki etkinliğe davet karşısında bir cevap gellip gelmediğinin sorulması üzerine Kolçak, 'Onlar merkezi düzeyde yapılan çağrıdır. Diyarbakır'daki Nevruz'a katılım içindir' dedi. Diyarbakır'da yapılacak etkinliğin final niteliğinde olacağını belirten Kolçak, 'Süreç nedeniyle 21'inden sonra yapılacak Nevruz kutlamalarının çok da önemi olmayacağı gölgede kalacağı düşünülerek 17' sinden 21' ine kadar Nevruz mitinglerinin bitirilmesi kararı alındı' şeklinde konuştu.

(BB) - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Katılımın Yoğun Olmasını Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement