İsim Değişikliklerine İlişkin Kanun Teklifi TBMM'de - Son Dakika
Politika

İsim Değişikliklerine İlişkin Kanun Teklifi TBMM'de

İsim Değişikliklerine İlişkin Kanun Teklifi TBMM\'de

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde yer alan isim değişikliğine ilişkin maddenin teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

09.10.2013 17:15

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde yer alan isim değişikliğine ilişkin maddenin teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Paket kapsamında Nevşehir Üniversitesi isminin Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi, bayramdan sonra Genel Kurul'da görüşülecek.

Nevşehir Üniversitesi isminin Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesi ile ilgili kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklif gerekçesinde bugüne kadar üniversitelere toplum tarafından sevilen önemli şahsiyetlerin isimlerinin verildiği hatırlatılarak, "Tarihimizin bir büyük şahsiyetinin gönül mimarının ismi kabrinin bulunduğu Nevşehir'deki üniversiteye verilmiş olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Tillo'nun Arapça ve Süryanice'de 'yüksek yer, mertebe' anlamına geldiğinin ifade edildiği gerekçede, kabul gören isme vurgu yapıldı. Gerekçede Siirt'in Aydınlar ilçesinin Tillo olarak bilindiği, Aydınlar isminin başta bölgede olmak üzere Türkiye'de ve dünyada kabul görmediği açıklandı. Teklifin bayramın ertesinde ilgili komisyona, ardından da Genel Kurul gündemine alınması bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İsim Değişikliklerine İlişkin Kanun Teklifi TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement