İbrahim Tatlıses'e Saldırı Davası - Son Dakika
Politika

İbrahim Tatlıses'e Saldırı Davası

İbrahim Tatlıses\'e Saldırı Davası

Uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan İbrahim Tatlıses ve asistanı Damla Buket Çakıcı'nın, dava kapsamında saldırı sonucunda vücutta ne kadar kalıcı hasar olduğunun tespitine ilişkin rapor alınması amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevki...

04.06.2012 12:29

Uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan İbrahim Tatlıses ve asistanı Damla Buket Çakıcı'nın, dava kapsamında saldırı sonucunda vücutta ne kadar kalıcı hasar olduğunun tespitine ilişkin rapor alınması amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevki kararlaştırıldı.

Avukatı ve asistanı Damla Buket Çakıcı ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen İbrahim Tatlıses, saldırı faili Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 12 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine geldi.

Mahkemenin, kalemdeki işlemlerinin bitmesinin ardından Tatlıses ve Çakıcı'yı, "silahlı saldırının vücuda ne kadar kalıcı hasar verdiğinin tespit edilebilmesi gerekçesiyle rapor alınması için" Adli Tıp Kurumu'na sevk ettiği öğrenildi.

-Tatlıses'in ifadesine başvuruldu-

Bu arada, Tatlıses'in adliyede, saldırıya ilişkin açılan davanın 25 Ocak 2012 günü yapılan ilk duruşmasında tutuklu sanık Abdullah Uçmak'ın hakaret içeren sözlerine ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde "müşteki" sıfatıyla savcılığa ifade verdiği de bildirildi.

Tatlıses'in, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında şikayette bulunduğu Uçmak'ın, hükümet, mahkeme heyeti, adliye görevlileri, vali ve emniyet görevlilerine de aynı duruşmada hakarette bulunduğunu savunarak, TCK'nın 301. maddesi kapsamında yargılanmasını istediği de öğrenildi.

Yanındakilerle birlikte Adli Tıp Kurumu'na gitmek için adliyeden ayrılan Tatlıses, basın mensuplarına, "Mahkeme adaletin sağlandığı yerdir. Efelik yapmak için yapılmadı, orada efelik yapılmaz. Şikayetçi oldum" diye konuştu.

İbrahim Tatlıses'e yönelik hakaret sözlerine nedeniyle tutuklu sanık Abdullah Uçmak, mahkemece duruşmadan men edilmişti.

Muhabir: Murat Kaya/ Neşat Ergül

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İbrahim Tatlıses'e Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement